• Publicitate

Explicatii despre plata taxelor in procesul de emigrare!

Etapele emigrarii in Quebec, provincia franceza a Canadei: variantele de emigrare, actele necesare, formulare, costuri, teste de limba, informatii si discutii
Subiect închis

Explicatii despre plata taxelor in procesul de emigrare!

Mesajde Emigrare.CA » 01 Mai 2005, 04:41

ATENTIE: Inainte de a face o plata VERIFICATI daca ce e scris aici reprezinta taxele ACTUALIZATE. Daca platiti pentru primul dosar care se trimite la BIQ Vienne atunci verificati asta pe site-ul www.immigration-quebec.ca iar daca platiti taxele pentru dosarul de DUPA INTERVIU trebuie sa verificati taxele pe site-ul Ambasadei Canadei Bucuresti unde sunt scrise in EURO.


I. Cum se plateste taxa de procesare a dosarului care va fi trimis la BIQ Viena?

Pentru acest dosar exista doua modalitati de plata: prin VIRAMENT BANCAR sau prin CEC BANCAR.

a) plata prin virament bancar presupune existenta unui cont bancar personal din care vor fi virati banii catre Bank Austria-Creditanstalt. Intrebati de la inceput care sunt comisioanele aplicate acestui tip de operatiune bancara. In general sunt comisioane destul de mari si de accea este bine sa luati in calcul si achitarea taxei prin cec bancar care presupune un comision foarte mic. Cand va prezentati la banca sa aveti la Dv. si instructiunile de plata care se printeaza APASAND AICI

b) plata prin cec bancar este foarte avantajoasa pentru ca nu necesita existenta unui cont bancar si comisionul de cumparare este foarte mic. Procedura este foarte simpla si aveti nevoie de suma de bani care reprezinta contravaloarea taxelor si care poate fi in lei sau chiar in CAD. Mergeti la Banca Ion Tiriac sau la Banca Comerciala Romana si solicitati eliberarea unui cec bancar in dolari canadieni (exact asa sa va exprimati). Functionara va va solicita o hartie justificativa pentru aceasta cerere si Dv. veti prezenta paginile printate de AICI. Vi se va inmana un set de doua formulare pe care le completati cu datele personale. La rubrica Beneficiar veti scrie numai Gouvernement du Québec. CEC-ul bancar poate fi cumparat de oricare dintre aplicanti. Suma inscrisa pe CEC va trebui cumulata. Alaturi de CEC-ul original vi se va elibera si o copie xerox pe care o veti pastra.
In dosarul pentru BIQ Viena CEC-ul se pune IN ORIGINAL. Comisionul pentru cumpararea acestui tip de CEC este de ~ 10 CAD. De exemplu pentru suma de 390+150=540 CAD comisionul este de 9 CAD.

Un CEC bancar de la Banca Ion Tiriac arata in acest fel:
Imagine

Un CEC bancar de la Banca Comerciala Romana arata in acest fel:
Imagine

Va reamintesc ca taxele pentru acest dosar se platesc numai in dolari canadieni CAD si sunt de 390 CAD pentru aplicantul principal si cate 150 CAD pentru fiecare insotitor. Aceste taxe nu sunt rambursabile in caz ca dosarul Dv. nu este acceptat.


II. Cum se plateste Taxa de Procesare si Taxa de Viza pentru dosarul de dupa interviu care va fi depus la Ambasada Canadei din Bucuresti?

Dupa ce ati trecut cu bine de interviu si ati obtinut CSQ-ul va trebui mai depuneti un dosar care presupune plata unei Taxe de Procesare (nerambursabila) si plata unei Taxe de Viza (ramburasabila daca nu utilizati VIZA). Trebuie sa precizez ca aceste taxe nu trebuie obligatoriu platite impreuna. Obligatoriu se plateste la inceput Taxa de Procesare care este de 390 Euro/adult si 105 Euro/copil pana in 22 ani. In momentul in care primiti invitatia pentru trimiterea pasapoartelor este obligatoriu sa platiti Taxa de Viza care este de 345 Euro/adult. Taxa de Viza nu se plateste pentru copii chiar daca acestia au pasaport individual.
Aceste taxe se platesc NUMAI la Banca Transilavania. Banca percepe un comision de 0,6% din suma depusa. Cand va prezentati la banca nu trebuie sa stiti nici un numar de cont in care sa fie virati banii. Cereti functionarei un formular pentru plata taxelor de emigrare in Canada. Veti primi un formular numit CITIGROUP care arata ca cel de mai jos.

Imagine

Cateva explicatii privind completarea acestui formular:
In dreapta sunt cateva spatii pe care va trebui sa le completati.
-->Primul rand e pentru Taxa de Procesare Adulti care pe formular se numeste Rezidenta permanenta Solicitant + sotie. Aici e spatiul pentru taxa de 390 Euro. In coloana alaturata scrieti numarul de persoane care plateasc aceasta taxa si in coloana a 3-a faceti un total. Daca e vorba de sot+sotie se va scrie 390 | X 2 = | 780 Euro
-->Al doilea rand se refera la Taxa de Procesare Copil care pe formular se numeste Rezidenta permanenta copil sub 22 de ani. Aici e spatiul pentru taxa de 105 Euro. Daca aveti doi copii se va scrie 105 | X 2 = | 210 Euro
-->Al treilea rand se refera la Taxa de Viza care poate fi platita si ulterior. Indiferent cand o platiti (la depunerea dosarului, pe parcurs sau in momentul primirii invitatiei pentru depunerea pasapoartelor) va trebui sa completati acest spatiu care in formular e numit Taxa pentru rezidenta permanenta in Canada. Aceasta taxa e de 345 Euro si se plateste numai de catre adulti. Daca sunteti sot+sotie se va scrie 345 | X 2 = | 690

Dupa ce ati completat formularul si cu celelalte date care se solicita mergeti la ghiseu si achitati. Veti primi un exemplar din formularul CITIGROUP + foaia de varsamant cu stampila bancii. Aceste doua chitante le puneti in original alaturi de restul de acte. Nu uitati sa va faceti si Dv. o copie xerox dupa ele.

Va doresc un proces de emigrare cat mai usor si s-auzim numai de bine!
Avatar utilizator
Emigrare.CA
Emigrare Canada
 
Mesaje: 244
Membru din: 22 Feb 2003, 07:07
Localitate: Canada
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 0 data

Publicitate

Mesajde Emigrare.CA » 28 Iun 2005, 11:38

NEW!!! La unele filiale ale Bancii Transilvania au aparut alte formulare precum cel de mai jos:

Imagine

In spatiul din stanga unde scrie Va depunem alaturat suma in Euro trebuie sa completati SUMA TOTALA pe care o platiti si care poate fi:

1. un unic aplicant poate achita doar taxa de procesare a dosarului de 390 Euro sau la suma asta poate adauga si taxa de rezidenta permanenta de 345 Euro.
2. un aplicant cu insotitor adult (sot/sotie/iubit/iubita) poate plati 390 Euro + 390 Euro si la suma asta poate plati si 345 Euro + 345 Euro.
3. daca exista si copii se mai adauga acolo unde este necesar suma de 105 Euro/copil care este taxa de procesare a dosarului.

In spatiul din stanga jos unde scrie Detaliile platii va trebui sa scrieti ce reprezinta suma: taxa procesare dosar pentru solicitare de rezidenta permanenta in Canada ( X persoane) sau taxa de rezidenta permanenta/taxa de viza pentru Canada ( X persoane).

Indicat ar fi sa exista o singura chitanta pe numele aplicantului principal si care sa contina intreaga suma pe care doriti sa o platiti. Nu uitati sa precizati clar ca doriti sa platiti taxe pentru Ambasada Canadei ca mai sunt functionari neatenti si va pot vira banii la Ambasada USA tot pentru emigrare.

P.S: Voi reveni cu detalii despre comisionul la fiecare taxa. Trebuie sa stiti si asta pentru a completa rubrica Comisionul de procesare este in valoare de USD.


© Montréal.Ro
Avatar utilizator
Emigrare.CA
Emigrare Canada
 
Mesaje: 244
Membru din: 22 Feb 2003, 07:07
Localitate: Canada
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 0 data

Mesajde Emigrare.CA » 15 Iul 2006, 11:25

O forma noua a CEC-ului folosit pentru plata taxei de la primul dosar trimis la BIQ Vienne! Acest CEC se elibereaza de catre Banca Tiriac!Imagine
Avatar utilizator
Emigrare.CA
Emigrare Canada
 
Mesaje: 244
Membru din: 22 Feb 2003, 07:07
Localitate: Canada
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 0 data

Plata din Banca HVB

Mesajde azirbang1970 » 09 Sep 2006, 02:17

Plata PRIMULUI DOSAR (CEL CARE SE TRIMITE LA VIENA) se poate face si din Banca HVB. Cred ca e vorba de comisioane mai mici si pt. ca destinatar este Banca HVB Viena. Eu am facut-o la sucursala HVB de la televiziune. Drumul era deja batatorit, il facusera mai multi inaintea mea, mi-a confirmat functionara de la ghiseu. Un amic, care e in Canada din mai, a platit la sucursala HVB de langa Biblioteca Universitara din Piata Palatului. Cred ca se poate face teoretic din orice banca din Romania. Avantajul platii HVB Romania catre HVB Viena sunt comisioanele mai mici datorita faptului ca fac parte din acelasi grup bancar.


MOTIVE SI REFERINTE OFICIALE


De ce am facut plata asa? Am facut-o fiindca am un amic care tot la ei a platit(dar la alta sucursala) si pt. ca la destinatar e destul de clar scris si pe site-ul oficial: HVB Vienne. Sursa oficiala la data de 6 sep. 2006: http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/fr/biq/vienne/frais.html
mentioneaza ca modalitate de plata: “virament bancar‿.

Modes de paiement
Le paiement doit être effectué:

en dollars canadiens (CAN)
par virement bancaire, chèque de banque certifié ou chèque international certifié, libellé au nom du Gouvernement du Québec.
Les chèques personnels ne sont pas acceptés. Tout dossier contenant un chèque personnel sera retourné.

Si vous effectuez le paiement en dollars américains (USD) ou en euros (EUR), vous devez tenir compte des frais de transfert et de fluctuation des taux de change.

AVIS IMPORTANT
Les frais de transfert et les frais de change devront être payés à votre banque en plus des droits exigibles de sorte que la totalité du montant réclamé sera créditée au compte du gouvernement du Québec. Dans le cas contraire, un autre virement sera exigé.

Si vous effectuez le paiement par virement bancaire auprès de notre banque Bank Austria-creditanstalt, voici les instructions à suivre:

Virement bancaire auprès de notre banque Bank Austria-creditanstalt

Cette opération doit être effectuée sans frais pour le bénéficiaire. Tous les frais bancaires et commissions diverses, tant ceux de la banque émettrice que ceux des banques intermédiaires et ceux de notre banque Bank Austria-creditanstalt, doivent être entièrement pris en charge par le requérant afin que le montant intégral des droits exigibles soit crédités à notre compte.

Le bordereau de virement devra indiquer à la rubrique «Motif de paiement» la mention Frais d'examen de la demande de, suivie du NOM à la naissance, du prénom, de la date de naissance (sous la forme AA/MM/JJ) et de son adresse.

Exemple :
Motif de paiement : Frais d'examen de la demande de
(exemple) MARTIN, Jacques - 52/08/02 + adresse
Bénéficiaire : Gouvernement du Québec
Banque : BANK AUSTRIA-CREDITANSTALT
Succursale : Schottengasse 6
A-1010 VIENNE
Autriche
Numéro de compte : 0522-06612/00
Code de la banque : 12000
Code SWIFT : BKAUATWW
IBAN : AT80 1100 0052 2066 1200

Si le virement est effectué par une tierce personne, celle-ci devra s'assurer que le nom à la naissance, le prénom, la date de naissance et l'adresse complète du requérant principal figurent sur le bordereau de virement. Sans ces renseignements, il sera impossible de faire le lien avec votre demande, et le virement sera annulé et tous les frais seront portés à la charge de l'émetteur.

Dernière modification : 2006-08-08


DESFASURARE OPERATIUNI


Durata operatiune la HVB vreo juma' de ora cu coada cu tot.
Ca pasi/algoritm:
- coada la ghiseu 4 - 5 pers. , explicat functionarei ce vreau, luat formular
- completat formular, format A4 pe hartie autocopiativa 2 exemplare(ca la facturi), cu: date personale, suma, cine plateste comisioanele(aici i-am explicat functionarei ce vreau ca doar citisem pe site-ul oficial; se bifeaza practic intr-o casuta ca expeditorul plateste toate comisioanele bancare legate de tranzactie), destinatar, banca si cont destinatar(adica IBAN-ul), cod swift, destinatie suma
- inapoi cu formularul la ghiseu + adaugiri cerute de functionara in spatiile libere pe care nu am stiut sa le completez
- coada la casa 2 pers. , platit cu cash
- intors la ghiseu ridicat copie stampilata de banca
- verificat inca o data datele inscrise pe copia remisa de functionara bancara
si gata, juma' de ora .
Mentionez ca:
- a fost primul si singurul meu drum la o banca HVB, deci nu am avut cont in banca HVB
- am platit cu ROL si au facut ei conversia in CAD, deci practic pe langa plata externa am facut si o tranzactie de schimb valutar


Modalitatea de plata este conform site oficial http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/fr/biq/vienne/frais.html : “plata in cont bancar‿ sau “virament bancar‿.

Din cate scrie pe formularul HVB e o dispozitie de plata externa, aia format A4 fata-verso pe hartie autocopiativa. Pt. a vizualiza dispozitia de plata externa pag. 1(fata) unde completezi da click pe link-ul urmator:
http://www.realizat.com/download/HVB03.pdf
Pt. a vizualiza dispozitia de plata externa pag. 2(verso) cu instructiunile de completare da click pe link-ul urmator:
http://www.realizat.com/download/HVB01.pdf

Documentele scanate sunt exact ceea ce am trimis la Viena. Am sters data, datele personale si indicativul functionarului de la banca care a facut operatia.

Formularul mai mic (chitanta) e cel care mi s-a dat la casa pt. plata cu numerar si efectuarea schimbului valutar din ROL in CAD. Pe aceasta chitanta http://www.realizat.com/download/HVB02.pdf sunt precizate in clar:
- taxa pt. aplicantul principal AP la nivel decembrie 2006 - 390 CAD;
- suma comisioanelor incasate de banci pt. transferul banilor, inclusiv comisionul pt. schimbarea din ROL in CAD - 74 CAD.

In formularul dispozitie de plata externa persoana care plateste:

- la pct. 1 Informatii ordonator: completeaza datele personale ale celui in numele caruia se trimit banii - aplicant principal AP sau aplicant secundar AS, dupa caz: nume, prenume, CNP, adresa, tel.

- la pct. 2 Informatii plata la "Descrierea tranzactiei pentru care se dispune plata" : scrie scopul tranzactiei:

“Frais d'examen de la demande de NUME PRENUME-ANUL/LUNA/ZIUA(AA/LL/ZZ), ADRESA IN CLAR‿

In formularul dispozitie de plata externa functionarul bancar completeaza:

- la pct. 1 Informatii ordonator "Cont plata":09350000153

- la pct. 4 Informatii beneficiar "cont": AT80 1100 0052 2066 1200 (asta ca nu am stiut unde sa completez)ALTE INFORMATII DIN SURSE OFICIALE


http://www.ba-ca.com/en/open.html?opencf=/en/menu-en.html
http://www.hvb.ro/ro/content/clientipf_frm.html


Citat de pe site-ul oficial HVB Romania:

Pentru informatii suplimentare si o prezentare completa a produsului ne puteti contacta la [email protected] sau la HVB Info Center 080-100-1000 (numar taxabil la tariful unei convorbiri locale, apelabil intre 9:00 si 19:00).

Data ultimei modificari 9 august 2006.


EXEMPLE UTILE:
- dispozitie de plata externa pag. 2(verso) cu explicatiile de completare:
http://www.realizat.com/download/HVB01.pdf
- chitanta pt. plata cu numerar, eliberata la casa unde se plateste taxa:
http://www.realizat.com/download/HVB02.pdf
- dispozitie de plata externa pag. 1(fata) :
http://www.realizat.com/download/HVB03.pdf
azirbang1970
Imi place aici si raman...
Imi place aici si raman...
 
Mesaje: 119
Membru din: 05 Feb 2006, 06:50
Localitate: Montreal,Qc,CA
A multumit: 11 ori
I s-a multumit: 7 ori

Rog Ajutor!

Mesajde egorlg » 30 Sep 2008, 08:02

Cer scuze ca incalc regula si ma adreses cu intrebare ce va poate parea stupida. Insa mie unui incepator imi e greu a gasi raspuns la ea.. Pe scurt>
Datele indicate in Contractul de autonomie financiara trebuie insotite de careva acte? Daca da ce acte si de unde sa le iai?
Multumesc
egorlg
Am aflat de voi...
Am aflat de voi...
 
Mesaje: 1
Membru din: 16 Sep 2008, 11:23
Localitate: Rep. Moldova
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 0 data

Mesajde ramonaioanas » 28 Oct 2008, 14:44

Salutare,
foarte detailat plata prin HVB.
intrebare:a platit cineva cu credit card?
Pe siteul oficial exista ca modalitate si plata cu credit card.Pt asta trebuie completat "paiement-carte-vienne".
DCS:30.10.08
INT:31.03.09
FM:18.06.09
AM:02.07.09
INV:07.08.09
Viza:19.08.09
Windsor:06.11.09
Avatar utilizator
ramonaioanas
Am aflat de voi...
Am aflat de voi...
 
Mesaje: 21
Membru din: 26 Iul 2007, 04:23
Localitate: Ontario
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 0 data

Următorul

Înapoi la Canada - Emigrarea pe partea franceza/Quebec

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 42 vizitatori

  • Publicitate