Switch to full style
Etapele emigrarii in Quebec, provincia franceza a Canadei: variantele de emigrare, actele necesare, formulare, costuri, teste de limba, informatii si discutii
Răspunde

Zbor in Canada in 2016

22 Ian 2016, 18:20

Pentru ca e inceput de an, eu zic sa ne adunam aici cu mic cu mare cei care isi iau zborul anul acesta de pe plaiurile mioritice.
Asa ca o sa numaram in acest topic bobocii care vor putea zbura, si tot odata cum vor zbura, cu cine si alte chestii de caravana.
1. iulllian - prin vara- zbor cu ......
2. .........
3. ..........

PS: poate o sa fim colegi de zbor, sau poate de cartier, ... parca incep iar facultatea intr-un nou camin, :bounce:

Re: Zbor in Canada in 2016

22 Ian 2016, 20:56

Drum bun,ati ales foarte bine perioada,dolarul canadian e la cote minime asa ca euroii de acasa o sa va tina mai mult....ce-i drept nu stiu cati aveti dar ar fi bine sa aveti multi caci economia sfaraie si e nevoie de forta de munca.

Re: Zbor in Canada in 2016

23 Ian 2016, 04:03

niciodata nu e momentul oportun: ba crize, ba economie subreda, etc. Oricum la cum stau lucrurile, rubrica emigrare o sa aiba din ce in ce mai putine postari.

Revenind la discutie:
- cu OIM sau zbor cu alte companii;
- plecam in primavara, in vara, la toamna;
- in ce oras mergem.

Re: Zbor in Canada in 2016

23 Ian 2016, 04:37

Salutare lume.
-Bilete bronate pe 18 mai la IOM (Chsinau-Munchen-Montreal) eu si copilul meu de 5 ani cu 910$ pentru amindoi.
Succes la toti si ne auzim de bine in Canada :D

Re: Zbor in Canada in 2016

23 Ian 2016, 04:40

iulllian scrie:niciodata nu e momentul oportun: ba crize, ba economie subreda, etc. Oricum la cum stau lucrurile, rubrica emigrare o sa aiba din ce in ce mai putine postari.

Revenind la discutie:
- cu OIM sau zbor cu alte companii;
- plecam in primavara, in vara, la toamna;
- in ce oras mergem.


-----FACTORI de lua tin considerare:

1) Leasing-urile la apartamente in Canada Quebec mai ales..sunt in jur de 1 iulie adica jumatatea anului..si acolo..se schimba se muta pamenii ca e si cald e si perioada de vacante..
2) biletele nu stiu ce tot spuneti voi cu OIM..ca eu cu EXPEDIA..am cautat..si daca cauti DUS-intors..ai foarte ieftin..dar cu MINIM ..2-3 Sapatamini inainte si sa pui ca pleci..Marti sau JOI si ca vii..luni..miercuri sau joi..asta ce am descoperit eu facand vreo 10 de cautari recursive..
3) Uitati-va pe site-urile Canadieni cu JOB FAIR-uri..atunci e perioada de angajari..din acest punct de vedere sunt 2 perioade pe care le-am observat eu.. PRIMVARA adica Martie-aprilie- si Toamna--august -septembrie..acuma mai uitati-va si voi..dar in APRILIE este zona..ca atunci se termina Depunerile si ANUL FISCAL in SUA si Canada..deci este logic sa fie o perioada in care angajatorii fac bugetele..inclusiv de HR..

4) In rest..Compania de Zbor de importanta!! dar si unde zbori..indiferent unde te duci in Canada ..eu personal..sugerez sa aterizati pe Montreal..birourile de pe Toronto sunt f f aglomerate si in Montreal..e si FUN sa aterizezi..si de asemenea poti sa ie TRENUL cu VIA RAIL..spre Toronto 50 de Dolari sau spre Quebec city..35 de dolari..Bine daca zbori in Vancouver..tot coneziune in Montreal..o sa faci..ORICUM unde aterizezi PRIMA DATA acolo va verifica la viza..si acte..si documente..asa ca sa planificati ..o Coneziune la cel putin 4-6 ore distanta..daca de exemplu din Montrreal va duceti n Vancouver..
Oricum cum noi sunt pe partea franceza e clar..ca 98% Montreal trebuie sa fie dac anu chiar 100% ca pe ottawa nu vin din Europa..sau poate vin

Re: Zbor in Canada in 2016

23 Ian 2016, 06:08

Update:
1. AlinaOrlova - zbor 18 mai OIM - Montreal
2. iulllian - zbor .... - Montreal
3. .......
....................
Răspunde