• Publicitate

Nu am locuit 2 ani in Canada, vreo șansă sa păstrez rezident

Etapele emigrarii in Quebec, provincia franceza a Canadei: variantele de emigrare, actele necesare, formulare, costuri, teste de limba, informatii si discutii
Răspunde

Re: Nu am locuit 2 ani in Canada, vreo șansă sa păstrez rezi

Mesajde crsv » 29 Mai 2017, 01:54

nu era pt tine , esti unul din putinii care ofera informatii utile si la obiect si pt asta te felicit, era pt don epurila (tavo) carer o invata pe Alexandra ca solutia e sa faca un copil in cele cateva saptamani ramase .
ce nu inteleg eu e cine/cum se declanseaza analiza asta ,deci tinand cont de timpul ramas solutiile ar fi intoarcerea in Canada (ceea ce Alexandra nu doreste , daca am inteles eu bine ) sau un job pt o companie canadiana ( a full time job )
crsv
Imi place aici si raman...
Imi place aici si raman...
 
Mesaje: 394
Membru din: 17 Noi 2011, 21:04
Localitate: Montreal,Qc,CA
A multumit: 11 ori
I s-a multumit: 46 ori

Publicitate

Re: Nu am locuit 2 ani in Canada, vreo șansă sa păstrez rezi

Mesajde sorro » 29 Mai 2017, 07:06

crsv scrie:ce nu inteleg eu e cine/cum se declanseaza analiza asta ,deci tinand cont de timpul ramas solutiile ar fi intoarcerea in Canada (ceea ce Alexandra nu doreste , daca am inteles eu bine ) sau un job pt o companie canadiana ( a full time job )


Analiza poate fi declanșată din ambele părți. O pot declanșa autoritățile canadiene (deși e relativ mai puțin probabil), în cazul în care constată o perioadă lungă de absență din Canada a unui RP. Sau o poate declanșa (mult mai probabil) chiar respectivul RP atunci când își exprimă -- la ambasadă sau prin prezentarea efectivă la graniță -- intenția de a reveni în Canada.

Ideea de bază însă este următoarea: statutul de RP este în ultimă instanță condiționat de rezidența în Canada. Altfel spus: cineva nu poate spune ”eu vrea să păstrez statutul RP, dar de fapt nu vreau să locuiesc în Canada”. Canada oferă prin acest statut dreptul de rezidență și se așteaptă ca persoana să facă uz de el rezidând efectiv în Canada, nu să-l folosească pe post de viză de intrare pe termen nelimitat.

Așadar, pe scurt: dacă vrea să locuiască în Canada, să meargă la ambasadă și să solicite menținerea statutului RP (cu dovezi medicale, dovezi de muncă, H&C etc). Dacă nu vrea să locuiască în Canada, să meargă la ambasadă și să renunțe voluntar la statutul RP și astfel să pună capăt acestui capitol. Va trebui să treacă prin partea cu ambasada oricum în viitor, dacă va mai dori să revină în Canada, chiar și temporar, ca turist. (Btw, nici eTA nu poți obține dacă ai statut RP, deci clarificarea acestui statut este imperativă).
Cine e înțelept? Cel care învață de la oricine. Cine e bogat? Cel care se bucură de ceea ce are.
Avatar utilizator
sorro
Moderator 'Copiii si familia in Canada'
Moderator 'Copiii si familia in Canada'
 
Mesaje: 4350
Membru din: 25 Apr 2010, 01:07
Localitate: Montreal, QC, Canada
A multumit: 734 ori
I s-a multumit: 492 ori

Anterior

Înapoi la Canada - Emigrarea pe partea franceza/Quebec

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] şi 30 vizitatori

  • Publicitate