• Publicitate

Palestina - renasterea unei natiuni

Discutii diverse: politica din Canada, stiri de acasa si teme de discutie care nu sunt abordate in celelalte rubrici
Subiect închis

Palestina - renasterea unei natiuni

Mesajde ssmarius » 24 Sep 2011, 06:39

ssmarius
Imi place aici si raman...
Imi place aici si raman...
 
Mesaje: 217
Membru din: 06 Sep 2005, 09:33
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 0 data

Publicitate

Chiar asa?

Mesajde vali_atanasiu » 24 Sep 2011, 22:16

Fii pe pace, nu a murit niciodata!
Ar vrea sa fie "infiintarea" unui stat, sa primeasca "ajutoare" de la statele arabe.
"Prietenii stiu de ce..."
Nu-mi amintesc sa fi postat cineva admiterea ca membru cu drepturi depline (practic, recunoaterea ca stat independent) a tarilor Muntenegru (28 iunie 2006) si nici a Sudanului de Sud (14 iulie 2011)!!!
Care ar fi explicatia interesului de a promova o pseudo-stire?
Recunosc, un raspuns decent nu ma astept sa fie usor de gasit.
Cu toata compasiunea pentru suferinta ne-necesara (in orice zona a lumii s-ar produce) a partilor implicate in actuala stare de lucrur, subiectul merita o abordare echilibrata: sa ascultam ce spune fiecare din partile implicate.

Salutari prietenesti!
Avatar utilizator
vali_atanasiu
Imi place aici si raman...
Imi place aici si raman...
 
Mesaje: 140
Membru din: 04 Dec 2005, 19:56
Localitate: Vancouver, BC, Canada
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 3 ori

Re: Chiar asa?

Mesajde Radu7777 » 24 Sep 2011, 22:39

vali_atanasiu scrie:Care ar fi explicatia interesului de a promova o pseudo-stire?

pseudo-stire ? de aia e pomenita peste tot zilele astea ?
Avatar utilizator
Radu7777
Veteran pe forum
Veteran pe forum
 
Mesaje: 14865
Membru din: 13 Oct 2005, 12:22
Localitate: British Columbia
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 3 ori

Re: Palestina - renasterea unei natiuni

Mesajde Gator » 25 Sep 2011, 10:38E nastere, nu renastere. N-a existat niciodata o natiune araba palestiniana.
Avatar utilizator
Gator
Mereu prezent...
Mereu prezent...
 
Mesaje: 4823
Membru din: 16 Mar 2006, 10:20
Localitate: Alberta
A multumit: 55 ori
I s-a multumit: 349 ori

Mesajde alssion » 18 Oct 2011, 15:13

bertro scrie:Sunt pro-Israel si pt ca le recunosc dreptul istoric de a avea tara lor pe pamantul unde au trait stramosii lor.

Am sa preiau acest citat a lui berto de pe topicul „pour sauver la planete” ... si voi face cateva comentarii pe topicul de aici, care mi se pare mai potrivit :

Cine sunt evreii si de ar trebui ei sa se intoarca in Palestina ? Iata asadar o intrebare legitima careia, prea adesea, i se raspunde printr-un cliseu de constiinta : Palestina este “pamantul fagaduintei”, este dreptul ancestral al evreilor ! Oare ar fi chiar asa ?
Israel este singura tara din lume in care religia sta la baza cetateniei : nu poti deveni cetatean israelian daca nu esti de religie mozaica. Or, se stie ca religia nu schimba etnia. Dovada ar face-o , spre exemplu, popoarele europene. Religia mozaica este singura care amplifica pina la saturatia istoria unui popor aducandu-i fanteziste beneficii si revendicari. Or a pretinde legitimitate istorica avand la baza textul religios al propriului neam este departe de a fi acceptabil. Dar fie si asa, plecand dela textul biblic se stie ca evreii provin din regiunea Ur in sudul Irakului, de aici s-au deplasat in zona hititilor, apoi au trecut spre sud pina in Egipt, de unde au fost condusi in Palestina de catre "egipteanul " Moise, luinde locul tribului phalestinilor, tara - Palestina- care de altfel a si pastrat numele vechilor ei locuitori. Aici ei s-au organizat in 2 regate : Iudea si Israel. Acestia erau evreii semiti. Dupa ocuparea Palestinei de catre romani si mai tarziu, dupa distrugerea Ierusalimului, acesti evrei semiti s-au raspindit in jurul marii Mediterane pe toata coasta Africii de nord pina in Spania si Portugalia, ulterior au ajuns pina in Anglia si Grecia ; acestia sunt asa numitii evrei sefarditi. O a doua categorie importanta de evrei ar fi : askenazi.Acestia se gasesc in Rusia, in Europa de est si centrala , pina in Germania si Franta .Cine sunt acesti askenazi pe care statul Israel i-a importat masiv de la infiintarea sa in 1948 ? Cartea lui Arthur Koestler
( Al treisprezecela trib)
raspunde foarte bine la aceasta intrebare. Evreii askenazi ( 15-20 milioane in lume) provin din asa numitul stat al Khazarilor, populatie turcomana care se organizase intre sec VIII- XII in regiunea cuprinsa intre Nipru, Caucaz si Volga intr-un stat puternic si infloritor. Acest stat adoptase oficial drept religie cultul mozaic. Dupa distrugerea statului khazar, populatiile acestea sunt deplasate spre vest, organizandu-se pe unde ajungeau in comunitati religioase. Descendentii khazarilor sunt de fapt evreii askenazi, cei care continua sa curga in statul Israel . Ce revendicare ancestrala ar putea acestia sa aiba ? In nici-un caz Palestina !
As mai adauga un lucru : un pic inainte de iarna 1947-1948 Washinton inclina sa abandoneze sprijinul la rezolutia 181 a Adunarii generala ONU din 26 nooiembrie 1947 , care prevedea impartirea Palestinei si crearea a 2 state distincte ( statul evreu si statul arab) dat fiind ca existau temeri ca o reactie pro-israeliana ar compromite interesele americane petroliere in tarile arabe din jur. Aceasta orientare politica este schimbata prin influeneta agentiei evreiesti americane printre ai carei conducatori, oh! se numarase ... Chaim Weissman, primul presedinte al Israelui. Cert este ca Americanii au fost convinsi ca sprijinul acordat Israelui nu va compromite interesele lor in restul tarilor arabe, in special in Arabia Saudita, incat problema unui stat palestianian a fost redusa doar la o problema de refugiati ( vezi le Monde Diplomatique , oct-2011, Quand Washinton hesitait à reconaitre Israel).
Avatar utilizator
alssion
Sunt de-al casei...
Sunt de-al casei...
 
Mesaje: 556
Membru din: 20 Feb 2005, 05:01
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 56 ori

Mesajde bertro » 19 Oct 2011, 09:15

alssion scrie:Israel este singura tara din lume in care religia sta la baza cetateniei : nu poti deveni cetatean israelian daca nu esti de religie mozaica.


LOOOOL. Wow, chiar crezi toate aberatiile pe care le citesti pe diverse site-uri de activisti?

E drept ca Israel acorda rezidenta si cetatenie aproape automat evreilor care se intorc in Israel (cam cum fac si unele tari din commonwealth pt persoanele din descendeti britanici), dar orice non-jew poate aplica pt imigrare si apoi naturalizare in Israel fara sa-si schimbe religia. Israelul deja are vreo 15% musulmani.
Orice persoana de 18 ani care a locuit legal in Israel in 3 din ultimii 5 ani poate aplica pt cetatenie daca are cazier curat, stie un pic de ebraica si demonstreaza intentia de a locui permanent acolo. E drept ca, pt a obtine statusul ala de rezident legal, cam tre' sa ai un job asigurat inainte sa aplici pt viza, dar asta nu e cu nimic diferit de programul din US, Japonia sau alte tari dezvoltate.

Si, ca sa vezi "discriminare si rasism", rezidentilor arabi care aplica pt cetatenie nici macar nu li se cere sa stie ebraica, pr ca - surpriza - Israelul recunoaste si limba Araba ca limba oficiala. In plus, cetatenii arabi nu sunt obligati sa se inroleze in armata, ca orice alt cetatean israelian, pt a preveni situatia in care trebuie sa se duca la razboi impotriva propriei etnii. Apartheid si discriminare la maxim, nu? :lol: Total diferit de tarile arabe, unde evreii si crestinii sunt primiti mereu cu bratele deschise, li se da dreptul sa-si practice religia in mod deschis si sa poarte crucea sau steaua la vedere. ;)
bertro
Mereu prezent...
Mereu prezent...
 
Mesaje: 3582
Membru din: 19 Mai 2005, 07:42
Localitate: Quebec
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 2 ori

Următorul

Înapoi la Canada - Cafeneaua rezidentilor si cetatenilor canadieni

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 24 vizitatori

  • Publicitate