• Publicitate

Cate feluri de emigranti sunt?

Discutii diverse: politica din Canada, stiri de acasa si teme de discutie care nu sunt abordate in celelalte rubrici
Răspunde

Cate feluri de emigranti sunt?

Mesajde Sly » 29 Mar 2014, 16:12

In urma discutiilor de aici de pe forum am remarcat ca exista cel putin doua feluri de emigranti.
Emigrantii care si-au dorit sa vina in Canada cu oricepret si pentru care Canada inseamna totul si nu iau in considerare nici o alta optiune si emigrantii care au plecat din Romania pentruca au vrut o viata mai buna pentru ei mai degraba expatii-as numi pe aceasta categorie din care fac si eu parte.Expatii nu au nici o problema sa observe aspectele negative atunci cand ele exista si mai ales nu au nici o problema sa-si faca bagajele si sa plece in alte zari in cazul in care considera ca pentru ei ar fi mai bine acolo.
Ce parere aveti si mai ales considerati ca este buna observatia mea?Mai exista si alte categorii?
Quand la dictature est un fait,la revolution est un devoir.
Avatar utilizator
Sly
Veteran pe forum
Veteran pe forum
 
Mesaje: 10740
Membru din: 25 Mai 2005, 03:36
Localitate: Toronto, ON, Canada
A multumit: 148 ori
I s-a multumit: 431 ori

Publicitate

Mesajde Tavi » 29 Mar 2014, 17:18

La o scară mai mare asociez (e|i)migrarea/relocarea cu schimbarea jobului (și mutările/schimbările se petrec din ce în ce mai ușor, fiindcă devii din ce în ce mai bun la project management-ul schimbării, ceea ce ajută la tot, inclusiv găsitul de joburi din ce în ce mai aproape de cel dorit la momentul respectiv).

Aș zice însă ca mă ghidez după următoarele principii:

1. ca și la un job, și în locurile unde am ales să trăiesc am respectat întru totul regulile și legile locale și nu am pretenția ca mediul respectiv să se muleze dupa mine și obiceiurile locului de unde am venit.
2. relația respectivă trebuie să aibă sens pentru ambele părți. În acest sens, opinia mea e ca legătura e una funcțională de ambele părți: eu am ales locul respectiv, dar și el m-a ales pe mine. Deci ambele părți au avut în vedere un win-win. Și ca în orice afacere, ambele părți și-au asumat riscuri.
3. spre deosebire de un refugiat real, căruia țara adoptivă chiar i-a dat o șansă reală de a scăpa de război sau discriminare fățișă, sau nerespectarea crasă a drepturilor elementare ale omului, nu cred ca imigrantul economic legal trebuie să fie recunoscător țării-gazdă, fiindcă acesta a fost ales pe baza unor principii clar stabilite, țara-gazdă având scopuri clare și bine definite de a aduce imigranți economici (criterii demografice, popularea unor zone, ameliorarea economiei etc.). La fel cum nu cred ca ar trebui vreodata să îi fiu recunoscător vreunui angajator că am fost ales - în definitiv pregatirea și experiența profesională am acumulat-o înainte de a fi angajat acolo. Dacă e să fiu cuiva recunoscător e celor care m-au învățat ceea ce știu, și - paradoxal - foștilor angajatori, care m-au lăsat să învăț cât am fost la ei. A fi recunoscător unei țări cu program clar de imigrare fiindcă am fost acceptat e ca și cum aș fi recunoscător constructorului automobilului pe care îl conduc, după ce l-am cumpărat la prețul pe care l-au cerut ei. Eventual aș putea fi mulțumit, dacă experiența se arată una satisfăcătoare. De fapt măcar privind mașina am putut face un test drive înainte de a o cumpăra :)
4. în momentul în care aportul imigrantului a fost clar pozitiv (prin taxe, contribuții demografice, samd.) nu cred că ar trebui nimeni arătat cu degetul fiindcă își dorește altceva. Pe de altă parte, pe cei care clar n-au încercat să se integreze, să muncească, și în general să facă parte din societatea care i-a primit, i-aș trimite fără regrete acasă.
5. nu cred și nu am fost niciodată de acord cu imigranții (nu neapărat români) care persistă să se considere inferiori localnicilor deoarece nu s-au născut aici. Un nivel decent de limbă (scris/vorbit, chiar și cu accent), calificări profesionale bune și o dorință susținută de a presta muncă de calitate și in general respectarea legilor și obiceiurilor locale sunt condiții suficiente pentru o integrare totală.

Weekend plăcut!
Tavi
The real purpose of life is to enjoy your limited time.
Avatar utilizator
Tavi
Mereu prezent...
Mereu prezent...
 
Mesaje: 2013
Membru din: 22 Feb 2003, 07:07
A multumit: 351 ori
I s-a multumit: 285 ori

Mesajde xplaur » 29 Mar 2014, 17:47

"Assumption is the Mother of All Fuckups" dar cred ca stii deja asta!
xplaur
Mereu prezent...
Mereu prezent...
 
Mesaje: 1603
Membru din: 24 Noi 2008, 03:50
Localitate: Boisbriand, QC
A multumit: 389 ori
I s-a multumit: 151 ori

Mesajde Sly » 29 Mar 2014, 18:02

xplaur scrie:"Assumption is the Mother of All Fuckups" dar cred ca stii deja asta!


La ce assumtions te-ai referit?
Quand la dictature est un fait,la revolution est un devoir.
Avatar utilizator
Sly
Veteran pe forum
Veteran pe forum
 
Mesaje: 10740
Membru din: 25 Mai 2005, 03:36
Localitate: Toronto, ON, Canada
A multumit: 148 ori
I s-a multumit: 431 ori

Mesajde irisbvro » 29 Mar 2014, 19:06

Am venit in aceasta tara pentru o viata mai buna, pe principiul "daca in vest este asa de bine si mi se potriveste, in Nord America e de cel putin zece ori mai bine" :) Curiozitatea m-a impins sa aplic pentru Canada. Nu am gasit aproape nimic din ceea ce am vazut in Vest, aici,din pacate.. Si iar, din pacate sunt mai multe asemanari cu Romania decat deosebiri, in multe privinte. Si daca cineva se intreaba de ce se ajunge iarasi la comparatia Canada- Romania, e pentru ca acesta e motivul plecarii; pleci pentru altceva, si compari cu locul pe care l-ai lasat in urma, sa vezi daca a meritat.
irisbvro
Imi place aici si raman...
Imi place aici si raman...
 
Mesaje: 268
Membru din: 02 Mar 2010, 08:37
Localitate: Toronto,On,CA
A multumit: 20 ori
I s-a multumit: 21 ori

Mesajde Gator » 29 Mar 2014, 19:34

Mai exista categoria de emigranti care se intreaba ce categorii de emigranti exista.
Avatar utilizator
Gator
Mereu prezent...
Mereu prezent...
 
Mesaje: 4649
Membru din: 16 Mar 2006, 10:20
Localitate: Alberta
A multumit: 50 ori
I s-a multumit: 322 ori

Următorul

Înapoi la Canada - Cafeneaua rezidentilor si cetatenilor canadieni

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] şi 25 vizitatori

  • Publicitate