• Publicitate

Care-i mai bun? Socialismul sau capitalismul?

Discutii diverse: politica din Canada, stiri de acasa si teme de discutie care nu sunt abordate in celelalte rubrici
Răspunde

Care-i mai bun? Socialismul sau capitalismul?

Mesajde alssion » 01 Sep 2014, 10:53

Voi incepe aici un nou topic socialism sau capitalism, dat fiind ca prejudecata opozitionala ( socialism versus capitalism) , este mai degraba o sperietoare pe care o "exploateaza"unii si altii mai mult din ignoranta decat din stiinta. In fond, socialismul, care poate si trebuie sa fie democratic - de ce n-ar fi ?! - ( in ciuda experientelor de tot felul) reprezinta o alternativa ( si nu o dictatura !) in fata capitalismului. Acest nou topic ar putea gazdui, prin urmare , ceea ce am avea de spus pe baza de sistem social atunci cind, in fond, nu mai gasim argumente pro si contra politicianului X sa Y , guverne , etc. Atunci cind republicanii il fac pe Obama, socialist si islamofil , etc , ei se refugiaza, de fapt, in prejudecatile populiste cele mai rudimentare de felul rau versus bun (vezi filmul Lincoln de Spielberg) : negru versus alb, lenes versus harnic, comunism versus capitalism, etc. Iata, bunoara,Harper,- printre alte multe exemple- foloseste aceeasi tactica atunci cind pe un ton belicos, nu mai conteneste sa-l demonizeze pe Putin si sa tamaieze pe Israel. Conform acestei prejudecati abil manipulate , cei buni ar fi capitalistii, occidentalii, americanii, Israelul, etc , iar cei rai sunt comunistii, orientalii, arabii, Palestina, etc. E aici un imens ocean al prejudecatilor din care isi extrag de ani si ani puterea si bogatia smecherii si bogatii acestei lumi. Numai ca este o evidenta ca bogatia bogatilor creste an dupa an si saracia saracilor lumii la fel. Cel putin sa spunem lucrurilor pe nume ! Banii si bogatia nu vin din planeta Marte sau din vreo suflare divina drept recompnsa pentru buna purtare, ci sunt concreti si loco, sunt consecinta "democratiei capitaliste " Pentru comentarea si intelegerea acestei "democratii" deschid acest topic sub forma : socialism sau capitalism.
stml scrie:Mda ... miroase urit (pute) a socialism pe aici, pe meleaguri canadiene...
NDP vrea o "societate democratica, justa si echitabila", si mai are un "politician onest si talentat"
harper, mulclair, trudeau junior ... sau.... basecu, ponta, udrea, iohannis , aceleasi marionete conduse de "alesi", si oferite narozilor sa-i "voteze " ..

Si atunci, de ce si cind miroase urit socialismul si de ce si cind miroase "frumos" capitalismul ?
Avatar utilizator
alssion
Sunt de-al casei...
Sunt de-al casei...
 
Mesaje: 556
Membru din: 20 Feb 2005, 05:01
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 56 ori

Publicitate

Re: socialism sau capitalism

Mesajde stml » 01 Sep 2014, 14:26

Nu, cei BUNI sint arabii care-si poarta nevestele si in Montreal,Toronto, cu cearsaful pe cap, cu 3 puradei de mina si inca vreo 2-3 in carucior, voteaza socialism si in Canada, primesc locuinte HLM ,cecuri de welfare si alocatii pt copiii pe care-i toarna cu nemiluita.. Nici macar nu poti sti ce se ascunde sub cearsaful ei, poate o centura de explozibil, nu ? In orice caz , e certitudine si nu o prejudecata ca arabii taie giturile la "necredinciosi", se arunca in aer in avioane, autobuze, trenuri , urlind ca o fac pt Allahul lor si pt cele 72 de virgine care-i asteapta la profetul pedofil mohamed . Este o certitudine faptul ca societatea socialista e pe placul lenesilor si a putorilor care asteapta doar sa li se "dea" pe degeaba (welfare, somaj, casa ieftina, alocatii, etc) Toate tarile socialiste sint un dezastru economic si social. Vreti sa platiti impozite, taxe si banii vostri sa se duca pe sisteme sociale folosite de lenesi si profitori ? Votati socialisti!
Avatar utilizator
stml
Am aflat de voi...
Am aflat de voi...
 
Mesaje: 63
Membru din: 10 Feb 2014, 14:43
Localitate: Norvegia
A multumit: 9 ori
I s-a multumit: 32 ori

Re: socialism sau capitalism

Mesajde Sly » 01 Sep 2014, 21:10

Apropos de socialism si capitalism,daca privim acum in urma si trecem istoria prin prisma informatiilor pe care le avem acum,realizam de ce acest sistem atat de neviabil a fost atat de temut de catre capitalisti care au facut tot ce le-a stat in putinta ca sa-l doboare.
O lectura interesanta http://ioncoja.ro/textele-altora/fmi-cr ... evolverul/


Sent from my iPad using Tapatalk
Quand la dictature est un fait,la revolution est un devoir.
Avatar utilizator
Sly
Veteran pe forum
Veteran pe forum
 
Mesaje: 10866
Membru din: 25 Mai 2005, 03:36
Localitate: Toronto, ON, Canada
A multumit: 157 ori
I s-a multumit: 446 ori

Re: socialism sau capitalism

Mesajde alssion » 02 Sep 2014, 00:07

stml scrie:Nu, cei BUNI sint arabii care-si poarta nevestele si in Montreal,Toronto, cu cearsaful pe cap, cu 3 puradei de mina si inca vreo 2-3 in carucior, voteaza socialism si in Canada, primesc locuinte HLM ,cecuri de welfare si alocatii pt copiii pe care-i toarna cu nemiluita.. Nici macar nu poti sti ce se ascunde sub cearsaful ei, poate o centura de explozibil, nu ? In orice caz , e certitudine si nu o prejudecata ca arabii taie giturile la "necredinciosi", se arunca in aer in avioane, autobuze, trenuri , urlind ca o fac pt Allahul lor si pt cele 72 de virgine care-i asteapta la profetul pedofil mohamed . Este o certitudine faptul ca societatea socialista e pe placul lenesilor si a putorilor care asteapta doar sa li se "dea" pe degeaba (welfare, somaj, casa ieftina, alocatii, etc) Toate tarile socialiste sint un dezastru economic si social. Vreti sa platiti impozite, taxe si banii vostri sa se duca pe sisteme sociale folosite de lenesi si profitori ? Votati socialisti!

DESPRE FOBII :
despre fobii :
« Symptôme prévalent des névroses obsessionnelles, caractérisé par une réaction d'angoisse ou une répulsion ressentie devant le même objet, la même personne ou une situation bien déterminée »
— Le Trésor de la Langue Française informatisé ;
• de manière atténuée sur le plan du comportement psychique et émotionnel
« Aversion très vive, irraisonnée ou peur instinctive. »
— Le Trésor de la Langue Française informatisé.
Avatar utilizator
alssion
Sunt de-al casei...
Sunt de-al casei...
 
Mesaje: 556
Membru din: 20 Feb 2005, 05:01
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 56 ori

Re: socialism sau capitalism

Mesajde alssion » 02 Sep 2014, 08:40

ce vor socialistii ? Gratuitatea in totalitate a invatamintului, inclusiv cel superior de toate gradele !
Multimea ignoranta este usor de adus la fobii incredibile si manipulabila la vot ! – pe aceasta ignoranta se bazeaza conservatorii si liberalili

"Une nouvelle étude déboulonne la « croyance » de certains commentateurs et donne raison aux «carrés rouges» : les droits de scolarité élevés réduisent bel et bien l’accès aux études universitaires. C’est du moins la conclusion que tire un groupe de chercheurs dirigés par Pierre Doray, professeur de sociologie de l’UQAM, après avoir analysé sur une longue période (1946-2011) l’effet des fluctuations des droits de scolarité sur différentes catégories d’étudiants en Ontario et au Québec.
……………..
En outre, selon ces chercheurs, les résultats de l’étude montrent clairement que la hausse des droits de scolarité est une avenue qui doit être écartée pour mieux financer les universités. « D’autres outils plus simples et équitables devraient être explorés. Par exemple, un système d’imposition réellement progressif », croient-ils."
"………………….
http://www.ledevoir.com/
Avatar utilizator
alssion
Sunt de-al casei...
Sunt de-al casei...
 
Mesaje: 556
Membru din: 20 Feb 2005, 05:01
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 56 ori

Re: socialism sau capitalism

Mesajde sorro » 02 Sep 2014, 08:46

alssion scrie:ce vor socialistii ? Gratuitatea in totalitate a invatamintului, inclusiv cel superior de toate gradele !
Multimea ignoranta este usor de adus la fobii incredibile si manipulabila la vot ! – pe aceasta ignoranta se bazeaza conservatorii si liberalili


Deci nu vor asta in realitate? Sau vor? Daca nu, ce vor de fapt (preferabil explicat simplu, cu bullets, sa inteleaga oricine ;))? Iar daca vor totusi gratuitate totala, de unde vin banii pt. asta + ce include respectiva gratuitate (doar costul studiilor sau si cazare, masa etc) + ce l-ar opri pe X sa ramana student toata viata pe banii statului?
Cine e înțelept? Cel care învață de la oricine. Cine e bogat? Cel care se bucură de ceea ce are.
Avatar utilizator
sorro
Moderator 'Copiii si familia in Canada'
Moderator 'Copiii si familia in Canada'
 
Mesaje: 4350
Membru din: 25 Apr 2010, 01:07
Localitate: Montreal, QC, Canada
A multumit: 732 ori
I s-a multumit: 492 ori

Următorul

Înapoi la Canada - Cafeneaua rezidentilor si cetatenilor canadieni

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 24 vizitatori

  • Publicitate