• Publicitate

Viza turistica parinti - rezumat

Variante, formulare, acte necesare, costuri, informatii si discutii

Moderator: sorro

Răspunde

Viza turistica parinti - rezumat

Mesajde yme » 04 Dec 2006, 17:23

Buna,

Vreau sa va impartasesc bucuria obtinerii de catre parintii mei a vizei multiple si in acelasi timp sa fac un rezumat al pasilor pe care i-am urmat in acest sens.

Actele pe care le-am trimis din partea noastra au fost:
- invitatie redactata de noi si autentificata la o firma de asigurari (cost 5 dolari) (Nu e nevoie de ea autentificata)
- adeverinta de la servici unde se specifica de cand suntem angajati (contract pe perioada nedeterminata), cat este salariu si ce numar de ore lucram pe saptamana
- copii simple ale cardurilor de rezident

Noi am trimis aceste acte parintilor, (se pot trimite prin e-mail ca si copii scanate si printate in Ro la o imprimanta buna) la care ei au mai adaugat:
- formularul de obtinere a vize (aici ne-am tot gandit ce suma sa trecem la rubrica in care se cer banii cu care vii in Canada si am trecut in final 1500cad pe ambele formulare; iar ca perioada de sedere am trecut 2 luni, chiar daca noi am vrea sa stea cel putin 6 luni)
- cate 2 poze de tip pasaport
- copii simple si netraduse sau autentificate dupa contractul de la apartament, cupoanele de pensie.
- plus cele 2 pasapoarte

Si astea eu fost in final toate actele pe care ei le-au trimis la ambasada. Plicul l-au trimis cu cei de la Pegasus, a costat 360mii lei dus si intors. Pasapoartele s-au intors in 9 zile lucratoare cu viza multipla pe ele, acordata pentru 3 ani.

Sper sa foloseasca ceea ce am scris aici celor care vor sa isi cheme parintii.

Numai bine!

P.S. Ce e cu rosu e adaugat ulterior pentru o mai buna intelegere a procesului!!
Avatar utilizator
yme
Imi place aici si raman...
Imi place aici si raman...
 
Mesaje: 106
Membru din: 04 Mar 2004, 15:48
Localitate: Montreal,Qc,CA
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 0 data

Publicitate

Mesajde ratonu » 05 Dec 2006, 16:14

ai specificat pe invitatie perioada in care stau parintii tai? ai cerut viza cu intrari multiple? merci
ratonu
Am aflat de voi...
Am aflat de voi...
 
Mesaje: 4
Membru din: 10 Feb 2004, 11:55
Localitate: Montreal,Qc,CA
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 0 data

Mesajde yme » 05 Dec 2006, 19:49

ratonu scrie:ai specificat pe invitatie perioada in care stau parintii tai? ai cerut viza cu intrari multiple? merci


Am specificat in invitatie doar ca vor sta pe o perioada de 2 luni (am pus 2 luni, chiar daca ei vor sta mai mult, pentru ca am citit tot aici pe forum ca daca spui ca vor sta mai mult de 3 luni ii vor chema la medicale), iar in formulare este o rubrica in care se cere sa se specifice perioada pe care o vor petrece aici si au trecut eu pur si simplu o perioada de 2 luni.

Pe formulare trebuie sa bifeze ce fel de viza vor....simpla sau multipla si in cazul lor ei au bifat multipla.
Avatar utilizator
yme
Imi place aici si raman...
Imi place aici si raman...
 
Mesaje: 106
Membru din: 04 Mar 2004, 15:48
Localitate: Montreal,Qc,CA
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 0 data

Mesajde yme » 05 Dec 2006, 19:53

Citind pe forumul de pe www.escapefromromania.net cineva spune ca viza multipla se acorda pana la expirarea unuia din pasapoartele parintilor.

Si uitandu-ma pe data de expirare a pasapoartelor parintilor mei am observat ca intr-adevar pasaportul mamei mele expira in 3 ani jumatate.
Avatar utilizator
yme
Imi place aici si raman...
Imi place aici si raman...
 
Mesaje: 106
Membru din: 04 Mar 2004, 15:48
Localitate: Montreal,Qc,CA
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 0 data

Mesajde Patrat » 06 Dec 2006, 13:38

Am si io o intreabre
Daca ai viza multipla 3-5 ani ai dreptu sa intri doar o data pe an in Canada?
Am un prieten care sia adus mama aici in primavara si a mai venit si acum 3 saptamnii si mai mai s-o intoarca inapoi in Romania, noroc ca mama lui era mai in varsta.
Dupa ce a iesit de la emigrare ca acolo au dus-o cica ar fi avut un translator roman si dupa multe explicatii i-au dat voie sa intre.
Am cautat informatii si nu am gasit pe nicaieri,

bafta
De-o fi vreme buna de-o fi vreme rea caine pana la moarte si ce-o fi dupa ia!!!!
Patrat
Am aflat de voi...
Am aflat de voi...
 
Mesaje: 60
Membru din: 04 Mai 2005, 14:03
Localitate: Toronto,On,CA
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 0 data

Mesajde yme » 15 Dec 2006, 17:49

http://www.cic.gc.ca/EnGLIsh/pdf/kits/f ... M5257B.PDF ..... aici gasiti formularul de cerere pentru viza.

Noi l-am completat si parintii doar i-au pus data si s-au semnat.
Avatar utilizator
yme
Imi place aici si raman...
Imi place aici si raman...
 
Mesaje: 106
Membru din: 04 Mar 2004, 15:48
Localitate: Montreal,Qc,CA
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 0 data

Următorul

Înapoi la Canada - Temporar in Canada: viza turistica, permis de munca, studii

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: ciulei şi 12 vizitatori

  • Publicitate