• Publicitate

Prelungire visa vizitator

Variante, formulare, acte necesare, costuri, informatii si discutii

Moderator: sorro

Răspunde

Prelungire visa vizitator

Mesajde Paty » 16 Mar 2008, 16:31

Buna tuturor!
Am nevoie de o informatie: stie cineva cum se poate prelungi viza pentru vizitator? Mama mea e in vizita la noi si are viza pana in aprilie si am vrea sa ramana pana in mai. Care sunt formalitatile si unde trebuie sa ma adresez?
Paty
Am aflat de voi...
Am aflat de voi...
 
Mesaje: 3
Membru din: 30 Oct 2006, 09:14
Localitate: Montreal,Qc,CA
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 0 data

Publicitate

Mesajde GIGIbulan » 16 Mar 2008, 21:31

Avatar utilizator
GIGIbulan
Sunt de-al casei...
Sunt de-al casei...
 
Mesaje: 676
Membru din: 14 Iun 2007, 10:06
Localitate: Ontario
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 0 data

Prelungire viza turistica

Mesajde Susana Betlen » 16 Mar 2008, 23:50

Nimic mai simplu. Acceseaza linkul (copy and paste in your browser):

http://www.cic.gc.ca/english/visit/extend-stay.asp

si urmeaza instructiunile intocmai. Applicatia trebuie trimisa la adresa:

Citizenship and Immigration - Visitor
Case Processing Centre - Unit 303
Vegreville AB T9C 1W1

Formalitatile de indeplinit sunt:

1. Completarea formularului intitulat: "Application to Change Conditions, Extend My Stay, or Remain in Canada", (denumire prescurtata: "IMM 1249" care apare in coltul stinga-jos a formularului)

2. Completarea formularului intitulat "Use of a Representative" (IMM 5476 - vezi coltul stinga-jos a formularului) - daca aplicantul pentru extinderea vizei doreste sa fie reprezentat de cineva, care va avea dreptul ulterior sa comunice cu autoritatile Canadiene in legatura cu aplicatia in cauza. Reprezentantul nu este obligatoriu sa fie un profesionist (consultant sau avocat) platit. Reprezentatul poate fi un membru de familie sau un prieten cu conditia sa nu fie platit pentru serviciul acordat.

3. Completarea formularului intitulat "Document Checklist" (IMM 5558- vezi coltul stinga-jos a formularului). Acest document mentioneaza toate documentele ce trebuiesc incluse in dosarul care se formeaza si se trimite la CPC Vegreville. Atentie: selectati din aceasta lista numai documentele care corespund cazului in discutie.

4. Dovada achitarii taxei de prelungire a vizei "Fees Receipt". Exista oun formular/chitanta speciala obtinuta de la Immigration cu care va prezentati la banca pentru a achita suma de $75 CND sau puteti achita online.

Daca dosarul este complet si corect intocmit nu cred sa fie nici o problema sa obtineti prelungirea dorita pentru mama DV. Nu uitati sa aratati motivele pentru care solicitati aceasta prelungire si sa atasati toate documentele strict necesare precum si altele (la alegerea dvs.) care confirma si sustin motivele invocate de Dvs.

Datorita volumului mare de lucru existent in prezent, durata de obtinere a raspunsului este de cca 60 zile. Daca aplicatia se trimite inainte de expirarea vizei de sedere iar aprobarea extinderii sederii nu s-a primit pina la data expirari vizei initiale, vizitatorul in cauza poate sa ramina in continuare in Canada in asteptarea raspunsului, mentinindu-si in continuare statutul legal de vizitator. Dupa primirea raspunsului trebuie sa se conformeze acestuia.

E bine de stiut de asemenea ca vizitatorul este liber si indreptatit sa paraseasca Canada la orice data doreste, atit inainte de expirarea vizei initiale precum si in perioada de asteptare a raspunsului. Cu alte cuvinte, daca nu primiti un raspuns pina in Mai, la data cind intentionati ca mama sa se intoarca in Romnia, nu este obligata sa ramina in continuare.

Sper ca am fost suficient de clara. Daca nu, mai revenim cu precizari.

Susana Betlen
Susana Betlen
Am aflat de voi...
Am aflat de voi...
 
Mesaje: 2
Membru din: 10 Mar 2008, 00:41
Localitate: Toronto,On,CA
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 0 data

Mesajde Paty » 17 Mar 2008, 18:03

Va multumesc din suflet pentru lamuriri. Astazi am si trimis documentele, numai ca nu am stiut ca ar fi trebuit sa completez si "Use of a Representative". Oare as mai putea adauga sau face o mentiune la dosar?
In rest sper ca totul e o.k. Sunt 28 zile pana la expirarea vizei. Sper sa nu avem probleme... Ce parere aveti?
Paty
Am aflat de voi...
Am aflat de voi...
 
Mesaje: 3
Membru din: 30 Oct 2006, 09:14
Localitate: Montreal,Qc,CA
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 0 data

Mesajde GIGIbulan » 17 Mar 2008, 19:31

Nu e nici o problema daca nu ai trimis "Use of representative".
Numai in caz de neclaritati vor dori sa vorbeasca direct cu aplicantul. De regula nu sunt probleme si totul e simplu.
Avatar utilizator
GIGIbulan
Sunt de-al casei...
Sunt de-al casei...
 
Mesaje: 676
Membru din: 14 Iun 2007, 10:06
Localitate: Ontario
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 0 data

Mesajde Susana Betlen » 17 Mar 2008, 20:43

"Use of Representativ" nu este obligatoriu si nu este necesar in cazurile cind aplicantul se poate "auto-reprezenta" pe sine daca va fi necesar pe parcursul procesarii aplicatiei.

In cazul de fata, asa cum s-a spus anterior, nu este o problema faptul ca nu ati depus acest formular. Daca totusi veti fi contactati, e bine sa obtineti un numar de inregistrare al aplicatiei si sa spuneti sau daca nu aveti cui spune, sa trimiteti la aceeasi adresa unde ati trimis aplicatia, un IMM 5476 completat cu numele persoanei care doreste sa comunice cu oficialii de la immigration.

E bine de stiut ca
un IMM 5476 poate fi adaugat oricind pe parcursul procesarii unei applicatii in caz ca nu s-a depus initial. Use of Representative permite ca aplicantul sa numeasca o persoana care sa-i reprezinte interesele si sa urmareasca dosarul pe perioada procesarii, tinind legatura cu cei de la immigration, care sunt obligati sa acorde informatii exclusiv celui numit de applicant. Pe durata procesarii unei applicatii, reprezentantul poate fi schimbat de cite ori este cazul. Asta se poate intimpla in cazul cand aplicantul este nemultumit de un anume reprezentant si doreste sa numeasca pe altcineva, sau cind cel numit nu mai poate sa reprezinte un caz care devine complicat si se impune sa se apeleze la un profesionist (consultant sau avocat), sau cind din motive de boala grava, accident, deces cineva trebuie inlocuit. Inlocuirea unui reprezentant cu altul se face prin completarea a doua formulare IMM 5476 concomitent. Unul va anula preprezentantul numit anterior, iar al doilea va numi pe noul reprezentant. Legea permite existenta unui singur reprezentant la un moment dat. Deci fara sa-l anulezi pe cel anterior nu-l poti numi pe cel nou.

Sper ca informatia de mai sus sa fie de folos celor interesati.

Susana Betlen
Susana Betlen
Am aflat de voi...
Am aflat de voi...
 
Mesaje: 2
Membru din: 10 Mar 2008, 00:41
Localitate: Toronto,On,CA
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 0 data

Următorul

Înapoi la Canada - Temporar in Canada: viza turistica, permis de munca, studii

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori

  • Publicitate