• Publicitate

Testamentul - subiect sumbru, dar necesar

Necunoasterea legilor nu este o scuza - integrarea si succesul se bazeaza pe intelegerea modului de functionare a sistemului juridic canadian
Răspunde

Mesajde emilivirlan » 09 Apr 2014, 20:07

andra.bdx scrie:Buna,

Testamentul facut de testator insusi are aceeasi valoare ca cel facut in fata martorilor sau la un avocat. Dezavantajul major e ca, dupa decesul persoanei, trebuie facuta o procedura de verificare a testamentului respectiv si obtine o decizie judecatoreasca pentru a putea executa testamentul respectiv. Aceasta procedura poate dura intre 3 si 6 luni si costa pana la 1000$ (in acest moment). Facand un testament la notar ce poate costa intre 200 si 500$ (depinde de complexitatea dispozitiilor), eviti procedura de verificare care va costa timp si bani inutil precum si demersuri suplimentare in sarcina familiei.

Testamentul facut la notar este singurul ce e executabil imediat dupa momentul decesului.

Tetsamentul trebuie facut in tara de rezidenta la momentul decesului dupa legislatia in vigoare in tara respectiva. Pentru imobilele ce se afla pe teritoriile altor state este bine sa se prevada si un testament in tara pe teritoriul careia se afla acele bunuri imobile (casa, teren, apartament ) pentru a evita conflictul de legi la nivel international privat.

Intr-un testament, in afara de dispozitiile privind bunurile si numirea lichidatorului se pot numi si tutori pentru copii precum si o administratie diferita a bunurilor ce revin minorilor pentru a beneficia la o varsta adulta.
Poti gasi unele precizari privind testamentele pe site-ul meu: www.AZnotaire.com


Multumesc
DCS18.02.10
INT15.10.10
DosII26.10.10
CM 22.03.11
IV10.05.11
Viza 20.06.11
Zbor 29.07.2011
Avatar utilizator
emilivirlan
Imi place aici si raman...
Imi place aici si raman...
 
Mesaje: 198
Membru din: 28 Apr 2009, 03:57
Localitate: Canada, Laval
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 0 data

Publicitate

Anterior

Înapoi la Canada - Rubrica juridica - Constestarea amenzilor, divorturi, testamente

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori

  • Publicitate