• Publicitate

Aveti idee daca un notar imi poate intocmi actele de divort?

Necunoasterea legilor nu este o scuza - integrarea si succesul se bazeaza pe intelegerea modului de functionare a sistemului juridic canadian
Răspunde

Mesajde npr » 18 Ian 2014, 11:00

Ceva timp in urma am fost la tribunal sa ne informam despre divort. Ni s-a spus ca nu putem depune actele inainte de a dovedi ca suntem separati cu adrese diferite (dovada bailul).


Nu e deloc adevarat. Am facut asta ani de zile, crede-ma, stiu despre ce e vorba. Am divortat multi clienti ce locuiau impreuna. Motivul "traim separati de mai mult de un an" implica ca aveti vieti separate: nu multi prieteni comuni, etc, chiar daca locuiti la aceiasi adresa. Tribunalul va considera ca si "roomates" Pe nici un judecator nu-l intereseaza adresele voastre, mai ales daca va intelegeti sau daca e "by default" in sensul ca celalalt nu se prezinta si nu-si manifesta interesul.

O precizare:
Nu e nevoie de un an de separare ca sa depui dosarul, ci e nevoie de un an de separare ca decizia de divort sa fie pronuntata. Asadar, poti depune oricand, chiar si in ziua ce urmeaza separarea "fizica" sau chiar si cand sunteti impreuna. Dosarul va astepta pana cand se va face un an iar un decizia de divorti o vei avea dupa 12 luni.

In schimb, daca motivul e adulter, nu e nevoie sa astepti un an.
npr
Sunt de-al casei...
Sunt de-al casei...
 
Mesaje: 1263
Membru din: 21 Aug 2008, 09:13
Localitate: Montreal,Qc,CA
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 6 ori

Publicitate

Mesajde npr » 18 Ian 2014, 11:07

Pentru tine, cel mai simplu ar fi sa-l convingi sa semneze totul acum, inainte de plecare.

Daca nu, asigura-te ca ai un email de la el. In acest fel, Tribunalul iti va permite sa trimiti cererea prin email in loc de Bailiff.

Daca te lassa fara nici o adresa e mult mai scump. Risti sa ai obligatia sa publici aviz public in ziar. La Presse sau The Gazette vorbim de cateva sute $.
npr
Sunt de-al casei...
Sunt de-al casei...
 
Mesaje: 1263
Membru din: 21 Aug 2008, 09:13
Localitate: Montreal,Qc,CA
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 6 ori

Anterior

Înapoi la Canada - Rubrica juridica - Constestarea amenzilor, divorturi, testamente

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori

  • Publicitate