Pagina 1 din 2

Fill Valve

MesajScris: 01 Ian 2018, 22:41
de picoca
Ma scuz ca nu e un subiect inaltator, dar am cumparat un kit Moen de reparatie si in interior sunt doua diafragme sau garnituri late, una neagra si una albastra.
Nu stiu cum sa le pun, una peste alta, numai una, in ce ordine, nici pe ambalaj nu scrie.
Chiar am intrebat cand le-am cumparat si specialistul mi-a zis ca o sa vad cand o dau jos pe cea veche. Cea veche era ondulata toata si dintr-un cauciuc alb care incepuse sa se descompuna.
Asa ca nu m-am lamurit. Stie cineva ? As vrea sa schimb doar garniturile nu tot ansamblul.

Re: Fill Valve

MesajScris: 02 Ian 2018, 05:54
de crsv
nu sunt in domeniu dar nu dai prea multe detalii
oricum Moen are o pagina de FAQ
https://www.moen.ca/customer-support/faq
unde poti gasi un nr de telefon pt asistenta pt reparatii
If you should happen to require assistance with repair of your Moen product, please contact us toll free at 1-800-BUY-MOEN or through the contact us portion of the website.

Re: Fill Valve

MesajScris: 02 Ian 2018, 09:54
de picoca
sa stii ca am cautat destul pe net si nu am gasit nimic.
kitul seamana cu asta
https://www.homedepot.ca/en/home/p.hoov ... 14812.html
doar ca nu are partea de capac din plastic alb, suruburile sunt din alama si mai are o garnitura albastra cat cea neagra, dar mai subtire. au fost si zilele astea super friguroase si cu magazine inchise, dar o sa ma duc din nou la magazin si poate gasesc vreun angajat mai priceput.
mersi pentru lincul cu support, o sa-l incerc.

Re: Fill Valve

MesajScris: 02 Ian 2018, 10:59
de picoca
Da, am sunat si suportul fu destul de prost. Kitul este Moen M5200, ca am gasit ambalajul.
Am avut noroc tot de o tipa care a insistat sa sun compania care produce toaleta pentru ca daca am gasit gasketul de alta culoare(alb adica) nu mai era treaba lor. Ei vand negru si albastru, cu toate ca pe net in poza sunt doua albe.
https://www.moen.ca/support/MLine/MLine ... _kit/M5200
Foarte dezamagitor suportul lor telefonic. Probabil ca au si produse multe si nu e prea important un kit de 2 lei.
Garniturile difera putin prin material si mai mult prin diametrul gaurii interioare (o diferenta de 2mm). Oricum nu trebuie sa stranga fix pe gaura interioara si ma gandesc ca ar putea sa varieze viteza de umplere de la una la alta. Cum am experienta zero e doar o presupunere.

Re: Fill Valve

MesajScris: 03 Ian 2018, 16:06
de crsv
din experienta mea de plombier amator si de nevoie :) e mult mai simplu sa schimbi cu totul decat sa incerci sa repari plus ca e totul nou si o perioada nu ai dureri de cap .
https://www.homedepot.ca/en/home/p.repl ... 65936.html
e foarte usor de instalat , de fapt e doar o piulita dedesupt si furtunul de conectat

Re: Fill Valve

MesajScris: 03 Ian 2018, 22:15
de picoca
Probabil ca asa o sa fac, peste cativa ani o sa schimb ambele toalete cu totul ca am una gerber si alta crane. E foarte interesant sa gasesti piese pe la homedepot, rona, reno, patrickmorin , ca fiecare are pentru alte marci. Pe urma trebuie sa se potriveasca fill valve-ul complet si cu dimensiunile tankului. E foarte aiurea. Sa nu mai zic ca in magazin te apuca durerea de cap, care de care e mai silent, economica cu plutitoare tot mai fanteziste sau fara.
Chiar ar fi interesant de pus ceva recomandari de toalete complete si din experienta altora. Mie Crane imi pare mai buna decat Gerber, dar a pus si constructorul ce a gasit mai ieftin. Initial am avut doua Crane, dar cea de la etaj nu a putut sa o regleze fara ca sa ma spele la kr cu apa rece si i-a fost mai simplu sa o schimbe.