• Publicitate

Inspectia imobiliara – Cum? De ce? Cine? Cind?

Unde locuim in Canada? Discutii despre case, apartamente, case de vacanta, terenuri, chirii, ipoteci, agenti imobiliari, comisioane, impozite imobiliare
Reguli forum
Atenție: este INTERZISĂ publicarea de anunțuri de vânzare/cumpărare/închiriere în această rubrică (destinată strict discuțiilor generale despre imobiliare din Canada).

Pentru anunțuri de vânzare/cumpărare/închiriere folosiți rubrica locală din zona unde se află proprietatea respectivă.

Mesajele care contravin acestei restricții vor fi șterse fără preaviz.
Subiect închis

Inspectia imobiliara – Cum? De ce? Cine? Cind?

Mesajde Batiment A+ » 31 Aug 2010, 21:52

S-a discutat de multe ori despres etapele cumpararii unui imobil si despre echipa de profesionisti pe care fiecare dintre noi doreste sa o aiba alaturi pe parcursul acestui proces.

Cei mai cunoscuti membrii ai acestei echipe sunt agentul imobiliar – cel care va ajuta sa va gasiti casa visurilor dumneavastra si curtierul ipotecar – cel care va ofera posibilitatea financiara de a va apropia de acest vis.

Acest topic vorbeste de un alt membru al acestei echipe si anume inspectorul imobiliar.

Rolul sau este de a va oferi sprijinul si expertiza necesara pentru a evita ca acest vis sa se transforme in cosmar.

Inspectia inaintea unei tranzactii imobiliare este in general o inspectie vizuala in urma careia inspectorul va va informa de starea generala a proprietatii. Veti fi informati daca ceva nu functioneaza cum trebuie, daca necesita a fi schimbat sau daca exista probleme grave care fac improprie locuirea acelui imobil. De asemenea descoperirea anumitor probleme poate influenta pretul de vinzare si chiar anula o tranzactie imobiliara.

Inspectorul va incerca sa evalueze citeva elemente cheie cum ar fi :
• Fundatia
• Usile si ferestrele
• Peretii exteriori si elementele de fatada
• Podul casei
• Instalatiile sanitare ca si cele electrice
• Instalatiile de incalzire sau de climatizare
• Tavanele peretii interiori si planseul
• Izolatia casei daca se vede
• Ventilatia casei
• Terenul si in special masurile care au fost luate pentru a indeparta apa de fundatii.
• Etc.

Cine ar fi deci specialistul recomandat pentru inspectia unei case?

Ideal vorbind ar trebui sa avem un specialist pentru fiecare componenta specifica a casei. Un inginer mecanic pentru instalatii si sistemele termice, un arhitect, un inginer in electricitate, un inginer in structuri, etc.

In general inspectorii sunt persoane care lucreaza in domeniul constructiilor. Printre inspectori numaram ingineri, arhitecti, tehnologi sau tehnicieni, specialisti in sisteme de protectie contra incendiilor sau chiar frigoristi, instalatori, electricieni etc.

Este greu de spus in aceste conditii cine ar putea fi inspectorul perfect pentru casa pe care ne-o dorim.
Se recomanda de multe ori ca acest inspector sa fie membru al unui ordin profesional (arhitect, inginer, tehnolog etc) pentru ca aceste ordine impun un anume cod de etica precum si o anume scolarizare minima pentru a fi acceptat ca membru. De asemenea aceste persoane sunt obligate prin regulamentul ordinului din care fac parte sa urmeze cursuri de specializare continua pentru a se pune la curent cu noutatile din domeniu.

De asemenea se recomanda ca inspectorul sa fie eventual membru al unei asociatii de inspectori recunoscute, dar deocamdata ele nu sunt decat organizatii benevole si destul de putin reglementate iar pe de alta parte ele nu cer o anume scolarizare sau calificare minima pentru a fi acceptat.
Unele asociatii au instaurat insa un sistem de examinare si evaluare pentru inspectori. (Vezi AIBQ)


Acest domeniu a evoluat foarte mult in ultimii ani. Inspectorii si modul de a inspecta un imobil au evoluat de asemenea.
Dorim sa stim din ce in ce mai mult despre casa pe care vrem sa o cumparam si in care investim, timp, bani si de multe ori sentimente.
Un inspector trebuie sa fie bine pregatit pentru a descoperi, cauta si deduce anumite defecte sau vicii chiar daca acestea sunt foarte putin vizibile.


Dar o simpla inspectie vizuala fiind limitata nu va putea sa ne aduca informatiile suplimentare pe care le dorim oricit de bine pregatit este inspectorul. Trebuie bineinteles ca asa numita inspectie «preachat» este o inspectie vizuala si deci limitata in sine.

Ce este de facut in acest caz sau cum putem afla mai multe despre casa pe care vrem sa o cumparam?


Cu ajutorul tehnicii de astazi se pot face inspectii aprofundate non-distructive ale unei cladiri.
De exemplu o inspectie cu camera in infrarosu ne poate spune daca exista discontinuitate in izolatia peretilor sau daca acoperisul este in buna stare, se pot detecta defecte de constructie in structura sau daca exista mucegai in izolatie.
Pentru echipamentele mecanice si electrice se pot detecta supraincalzirea si se pot vedea circuitele «calde» unde exista un risc ridicat de crestere a intensitatii curentului electric.
Inspectarea unei cladiri pentru a limita pierderile de caldura a fost una din primele aplicatii ale camerei in infrarosu. In general proprietarii de cladiri mari in domeniul institutional, si comercial sunt mult mai interesati de acest tip de inspectie decat proprietarii de imobile rezidentiale.
O analiza si o corectie adusa invelisului exterior al cladirii poate avea consecinte benefice pentru a limita o factura de energie cu multe zerouri.

O inspectie cu camera video ne poate spune foarte multe despre starea conducelor de drenaj si a drenului francez in special. Acest tip de inspectie este cerut in general ca o completare a inei inspectii simple «preachat» si daca inspectorul considera ca sunt destule elemente suspecte ce au nevoie a fi clarificate.


Traim in cladiri si cea mai mare parte a vietii noastre o petrecem in interior. Calitatea aerului este extraordinar de importanta pentru a evita inconfortul personal sau imbolnavirea ca urmare a expunerii la anumiti agenti poluanti.
Nimeni nu vrea sa locuiasca intr-un imobil unde parametrii de confort nu sunt la cel mai ridicat standard, cu atat mai mult cu cit acea proprietate este numita «acasa».

Astazi se poate inspecta si detecta destul de usor daca aerul din locuinta sau din cladirea unde va desfasurati activitatea se incadreaza in anumiti parametrii de calitate.
Se poate stabili destul de usor temperatura, viteza aerului, procentul de umiditate concentratia de CO, CO2, daca sunt particule de praf sau de amianta in aer etc.

In ultima perioada Canada a fixat limita de concentratie anuala de radon la 200 becquerel pe metru cub de air declansind o reactie in lant pentru a inspecta si aplica masurile necesare de corectie. Radonul este un gaz radioactiv natural care se formeaza in principal prin dezintegrarea radiumului. Fiind peste tot in atmosfera este principala sursa de expunere naturala a populatiei la radioactivitate.
Radonul se poate acumula in spatiile inchise, iar cancerul la plamini este principala consecinta a expunerii la acest gaz.


Toate aceasta prezentare generala pentru a sublinia ca analiza a unei cladiri nu este chiar o joaca de copii iar atunci cind sunt in joc elemente atat de importante acestea nu trebuie lasate la intamplare ci tratate cu maxima seriozitate.


Va urma.
Avatar utilizator
Batiment A+
Am aflat de voi...
Am aflat de voi...
 
Mesaje: 17
Membru din: 27 Iul 2010, 19:16
Localitate: Montreal,Qc,CA
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 2 ori

Publicitate

Mesajde Batiment A+ » 31 Aug 2010, 22:00

Astazi vom vorbi despre vicii.
Viciile unei proprietati. Vicii ascunse sau mai putin ascunse.

Deci …Ce este un viciu si mai mult ce este un «vice caché»?

Putem incerca mai multe definitii dar in principiu trebuie sa ne referim la Codul civil al Quebec-ului si in special la articolul 1726 care spune ca :

Le vendeur est tenu de garantir à l'acheteur que le bien et ses accessoires sont, lors de la vente, exempts de vices cachés qui le rendent impropre à l'usage auquel on le destine ou qui diminuent tellement son utilité que l'acheteur ne l'aurait pas acheté, ou n'aurait pas donné si haut prix, s'il les avait connus.
Il n'est, cependant, pas tenu de garantir le vice caché connu de l'acheteur ni le vice apparent; est apparent le vice qui peut être constaté par un acheteur prudent et diligent sans avoir besoin de recourir à un expert.


Ne place sau nu ne place nu are importanta. Cind avem probleme si vrem sa actionam in instanta un vinzator, trebuie sa ne referim la acest articol.

Pentru a completa articolul 1726 din Codul civil al Quebecului trebuie sa facem referinta si la
Legea protectiei consumatorului (http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... P40_1.html) care defineste «Conditiile in care se acorda garantia de calitate»


1) Prima conditie este – Existenta unui viciu

Un viciu s-ar defini ca un defect sau o problema care poate face imobilul de nelocuit sau care ii poate diminua foarte mult valoarea. In general un viciu este un defect de constructie ca urmare a nerespectarii codurilor de constructie in vigoare. Cu toate acestea un viciu poate exista chiar daca toate regulile de constructie au fost respectate dar imobilul a devenit impropriu de locuit. (ca in cazul unei contaminari cu un gaz radioactiv etc)
Trebuie mentionat ca uzura normala a unui imobil nu constituie un viciu.


2) A doua conditie este – Viciul trebuie sa fie important
Viciul trebuie sa fie suficient de important pentru ca un cumparator sa se razgindeasca si sa nu mai cumpere proprietatea daca ar fi stiut de existenta lui sau sa nu mai plateasca pretul pe care l-a platit.

3) A treia conditie este – Viciul trebuie sa nu fie cunoscut de cumparator in momentul vinzarii

Este responsabilitatea vinzatorului de a dovedi ca a informat cumparatorul despre orice viciu sau defect in legatura cu imobilul care este obiectul tranzactiei. Daca vinzatorul a recunoscutdoar partial viciul aceasta nu il scuteste de responsabilitate.

4) A patra conditie este – Viciul nu trebuie sa fie aparant sau vizibil in momentul tranzactiei


Acest punct este de maxima importanta. Ce inseamna aparent?

Un viciu aparent este un viciu ce poate fi constatat de catre orice cumparator «prudent et diligeant» cu ochiul liber, fara sa fie nevoie sa fie un expert in domeniu sauf ara sa apeleze la un expert.

Ca regula generala nu este nevoie deci sa apelati la un expert pentru o inspectie imobiliara inaintea unei tranzactii.

Ramane de multe ori in sarcina instantelor judecatoresti de a decide daca un cumparator obisnuit putea sa remarce acel defect sau nu.
Exista citiva factori subiectiv important in evaluarea aceasta – Expertiza si competenta tehnica a cumparatorului. Ce inseamna aceasta?
Daca de exemplu cumparatorul este un architect, sau inginer constructor sau orice alt profesionist in domeniul constructiilor, atunci in mod normal ne asteptam ca el sa inspecteze casa pe care o cumpara pentru sine cu mult mai multa atentie.
Daca vorbim de in imobil commercial atunci inspectia trebuie sa fie mult mai aprofundata decat in cazul unui imobil residential.
Daca pretul este mic in raport cu celelalte case similare vindute in zona cumparatorul trebuie sa dea dovada de mai multa atentie.
Cu toate aceastea un cumparator nu este obligat sa foloseasca masuri distructive pentru a inspecta proprietatea cum ar fi demolarea peretilor sau a dalei de beton doar daca exista vicii aparente care ne fac sa credem ca exista o problema ce merita inspectata in amanunt. De exemplu urme de mucegai pe peretii interiori ne pot impinge mai departe pentru a verifica daca izolatia este contaminata si in ce proportie.


Dar iata ca tribunalele considera ca avem nevoie citeodata de un expert pentru a evalua din punct de vedere tehnic o proprietate.
Avem nevoie de un expert in special atunci cind anumite defecte vizibile ne fac sa credem ca exista ceva mult mai grav care trebuie descoperit. Cu atata mai mult cu cit vrem sa cumparam o locuinta veche.
Iata deci ca totul depinde de la caz la caz de calitatea inspectiei facuta de cumparator.

Pentru a evita toate aceste neplaceri veti fi sfatuiti sa recurgeti la un inspector. Inspector care este responsabil de acele defecte vizibile pe care nu le-a descoperit pe parcursul inspectiei.

Trebuie sa tineti cont ca daca un vinzator da declaratii false un judecator poate decide ca un viciu a fost ascuns chiar daca in realitate el era aparent.

5) A cincea conditie – Viciul trebuie sa fi existat inainte de data trranzactiei


Cumparatorul este cel care trebuie sa dovedeasca acest lucru. Daca vinzatorul pretinde ca defectul a aparut mai ales datorita unei exploatari necorespunzatoare a casei de catre cumparator atunci vinzatorul trebuie sa dovedeeasca acest lucru.

Va urma
Etapele unei inspectii.
Avatar utilizator
Batiment A+
Am aflat de voi...
Am aflat de voi...
 
Mesaje: 17
Membru din: 27 Iul 2010, 19:16
Localitate: Montreal,Qc,CA
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 2 ori

Mesajde Batiment A+ » 05 Sep 2010, 12:19

Etapele unei inspectii

Cum se deruleaza acest process si despre ce este vorba in realitate?


De multe ori prinsi in virtejul cautarilor casei ideale, cumparatorul uita un element important si anume – Angajarea unui inspector imobiliar.

Procesul de cumparare al unei case este destul de stresant si cere foarte multa energie din partea cumparatorului.

Acesta va asimila intr-o perioada foarte scurta de timp enorm de multe informatii despre case, preturi, zone, tip de imobile, piata imobiliara, credite, dobinzi bancare etc.

In dorinta de a cumpara casa perfecta, cumparatorul va petrece ore intregi, studiind anunturi de vinzare, site-uri internet, ziare sau vorbind la telefon cu diferiti intervenanti, prieteni, agent imobiliar, curtieri ipotecari etc.

In plus de aceasta va face destul de multe vizite pentru a vedea la fata locului o casa sau imobil pe care l-a vazut doar in poze.
Toate acestea cer timp si energie, de aceea este foarte important sa fiti organizati.

Daca se intampla sa gasiti casa dumneavoastra atunci veti sti cam cit va cere vinzatorul iar dumneavoastra probabil ca veti incerca sa negociati deci ii veti face o propunere vinzatorului.

Exista 3 nivele de pret pe care vinzatorul le-a stabilit :

1. Pretul cerut pentru proprietate
2. Pretul ce se doreste a fi obtinut si care ar conveni vinzatorului
3. Pretul final (prix plancher) – pretul pe care vinzatorul nu va mai dori sa il negocieze.

Nu intru in detalii pentru ca este specialitatea agentilor imobiliari dar de obicei oferta cumparatorului este conditionata de anumiti factori printre care cel mai important este inspectia imobiliara.

Chiar daca ati oferit un pret veti dori sa renogociati daca in urma inspectiei veti descoperi ca o usa nu se inchide bine sau ca sistemul AC nu functioneaza.

De aceea este foarte important sa aveti un inspector. Chiar daca inspectorul nu va descoperi defecte majore, pretul acestor mici reparatii poate fi per global destul de important, si de multe ori va vor costa cu mult mai mult decat o simpla inspectie vizuala. Iar daca s-au descoperit defecte majore atunci puteti fi sigur ca inspectorul si-a meritat cu virf si indesat onorariul.

O data facuta asa numita «promesse d`achat» oferta dumneavoastra va fi limitata la un anumit numar de zile. Mai precis aveti de obicei aproximativ 5 zile pentru a face inspectia imobiliara.

De obicei inspectorii cer intre 2 si 3 zile pentru a va da raportul scris deci iata cum aveti in medie mai putin de 2-3 zile pentru a va gasi un inspector si a stabili cu el data inspectiei si celelalte detalii.
Daca cele 2-3 zile sunteti la job si limitati in a va putea informa atunci riscati sa aveti o problema de rezolvat in ultima clipa.

Cum puteti sti intr-o perioada asa de scurta daca inspectorul pe care il veti angaja este fiabil si mai ales daca va ofera un pret corect daca nu ati facut aceleasi cercetari ca si in cazul celorlalte etape ale tranzactiei imobiliare?

Din cauza ca va grabiti veti pierde avantajul de a obtine tot ce este mai bun pentru dumneavoastra si veti alege primul lucru care va pica in mina.
Veti incepe sa intrebati in stinga si in dreapta iar de obicei agentul imobiliar are in buzunar citeva zeci de carti de vizita ale unor inspectori.
El este obligat de codul deontologic sa va ofere minim 3 inspectori dintre care dumneavoastra va trebui sa alegeti. Asta nu va aduce prea multe informatii despre inspectorul respectiv.

In general se spune ca este un conflict de interese in acest punct dar daca ati avut incredere in agentul dumneavoastra prin inductie sunteti tentat sa aveti incredere in inspectorii recomandati de el.
Daca inspectorul va informeaza ca da…face afaceri de mult timp cu acel agent si daca sunteti de acord atunci nu este nici o problema sa angajati acel inspector. Este alegerea dumneavoastra si nu este interzis.

Dar este un pic bizar sa vedeti acel inspector venind la intalnirea prevazuta cu dumneavoastra pentru inspectie si sa pretinda ca nu cunoaste agentul dumneavoastra. In acest caz v-as sfatui sa nu il angajati.

Ajunsi la aceasta etapa va recomand sa va inarmati cu RABDARE.

O inspectie dureaza cca 4 ore sau chiar mai mult in functie de complexitatea si vechimea imobilului.
Nu uitati sa aveti bani lichizi pentru a plati inspectorul este rar cind au la ei un terminal electronic pentru carti de credit sau debit. Puteti intreba inainte inspectorul daca are un asemenea terminal.

Inainte de a incepe inspectia propriu-zisa inspectorul va va informa despre clauzele contractului pe care il veti semna cu dinsul. Va va cere deasemenea detalii despre casa pe care vreti sa o cumparati. Cautati cu google «Contrat d`inspection de bâtiment» ca sa aveti o idee despre ce contine acel contract.
Unele contracte sunt sintetizate pe o pagina insa altele au si 4 pagini pe care va recomand sa le cititi cu foarte mare atentie.

Acest contract este foarte important pentru dumneavoastra si pentru inspector pentru ca el descrie LIMITELE unei inspectii imobiliare. El protejeaza inspectorul impotriva anumitor omisiuni sau impotriva unei urmariri in instanta din cauza unor vici ascunse pe care imobilul inspectat le poate avea.

Veti fi informat de citeva detalii foarte importante ca de exemplu :

1. Inspectia este o inspectie VIZUALA

2. Inspectia nu este o inspectie de conformitate la NORME si CODURI provinciale, municipale sau de alta natura

3. Inspectorul NU va deplasa mobile, obiecte grele sau altele pentru a privi in spatele lor .Inspectorul NU va da zapada la o parte si nici nu va degaja spatiile de acces

4. Inspectorul VA REFUZA sa urce pe acoperis sau sa coboare in vidul sanitar daca accesul este incomod sau periculos.

5. Inspectorul NU VA FOLSI ECHIPAMENTE pentru a testa diferitele componente ale casei. Eventual va folosi un mic detector pentru a vedea daca fazele prizelor nu sunt inversate.

6. Inspectorul NU VA PUNE in functiune echipamentele pe care le inspecteaza cu atat mai mult daca sunt oprite (OFF). Eventual va cere vinzatorului sa o faca.

7. Inspectorul NU va inspecta sa vada daca exista acumulari de gaze in casa sau daca exista un risc de mediu sau bacteriologic.

8. Inspectorul nu va inspecta componentele casei care sunt DETASATE de imobil (cabanon, sau garaj detasat), si daca o va face la cererea dumneavoastra atunci va cere un suma de bani in plus acestea nefacind parte din inspectia standard.

9. Inspectorul nu va desface panoul electric pentru a privi cum sunt facute conexiunile electrice.

10. Inspectorul nu va inspecta sistemul de alarma antiefraction si nici cel de telefon, cablu etc, dar va inspecta sistemul de alarma contra incendiilor, detectoarele de fum sau altele.

11. Etc

Este bine sa stiti aceste lucruri pentru a avea o imagine foarte clara despre aceasta etapa.


Alte servicii sunt excluse din inspectia standard si de obicei veti plati in plus pentru ele, daca le doriti.

Daca doriti sa stiti mai multe despre casa pe care vreti sa o cumparati atunci trebuie sa stiti ca exista multe metode de inspectie nondistructiva care va pot fi oferite dar trebuie sa intrebati DE LA INCEPUT daca acel inspector POATE sa va ofere acel serviciu. (De EXEMPLU, inspectii cu camera video, expertiza termografica, studiul calitatii aerului in locuinta, etc).

Inarmati-va cu rabdare pentru ca etapa actelor si a hirtiilor de completat nu s-a terminat.
Inspectorul va completa impreuna cu vinzatorul un formular numit «Formulaire de déclaration du propriétaire vendeur».

Copy Paste si vedeti cu google daca doriti sa stiti ce contine acest formular.

Pentru a completa acest formular inspectorul va pune intrebari vinzatorului pentru a avea un istoric al interventiilor sau defectelor observate de vinzator de-a lungul anilor.

Un asemena formular a fost completat de vinzator cu agentul imobiliar si probabil ca l-ati vazut déjà DAR fiecare inspector va dori sa aiba formularul sau propriu care poate fi mai detaliat decat formularul standard al agentului.

Abia dupa aceasta etapa va incepe inspectia propriu zisa.Deci ce va face inspectorul in acest moment?

Inspectorul va incepe de obicei cu exteriorul casei si va privi cu atentie sa vada daca exista anomalii in legatura cu implantarea casei sau terenul inconjurator. Va cauta sa descopere daca apa se poate infiltra linga casa sau daca pantele favorizeaza o indepartarea a apelor de linga casa.
Dupa aceea va verifica fundatiile, peretii exteriori si starea lor, stresinile, acoperisul, cosul etc si va fi foarte atent la tot ce inseamna fisuri sau neetanseitati, sau alte semne care ii pot indica faptul ca apa se poate infiltra in casa dumneavoastra sau alte defecte vizibile cu ochiul liber.


Trecind la interior, probabil ca va incepe cu subsolul pentru ca este zona care prezinta cel mai mult interes pentru un inspector. Aici se gasesc echipamentele mecanice si instalatiile sanitare, panoul electric etc.

Va verifica probabil cu un higrometru sa vada daca peretii de beton au un anume grad de umiditate ceea ce indica existenta apei stagnante in exteriorul lor
(Desi am spus mai sus ca inspectia este vizuala, fiecare inspector are mici gadgeturi pentru anumite elemente inspectate, chiar si camere miniaturale pentru locurile putin accesibile dar trebuie discutat cu inspectorul inainte pentru a vedea daca dispune de echipamente sau se va limita la inspectia vizuala)


Pentru parter si etaj se va verifica bucataria, peretii, izolatia, salile de baie, instalatiile sanitare si electrice usile ferestrele, etc pentru a verifica buna lor functionare.

La sfirsit inspectorul va urca in podul casei pentru a verifica pe cit posibil daca exista semne de umiditate, supraincalzire, proasta ventilatie sau daca structura este in buna stare.

Pentru ca ati insotit tot timpul inspectorul in timpul acestei vizite (ceea ce va recomand cu tarie) aveti acum o idee despre casa pe care doriti sa o cumparati. Va recomand sa luati notite pe parcursul aceste inspectii, deci inarmati-va cu un creion si un carnetel.

IMPORTANT!!!
ASTEPTATI EMITEREA RAPORTULUI INAINTE DE A LUA O DECIZIE PRIVIND CUMPARAREA CASEI.


DE CE?

Veti fi uimiti probabil sa constatati ca anumite elemente despre care ati vorbit cu inspectorul in timpul inspectiei NU se regasesc in raport si este bine sa clarificati acest lucru cu inspectorul dumneavoastra. Uneori nu este important probabil din punct de vedere al inspectiei dar se poate dovedi extrem de important pentru dumneavoastra.

Daca totul a decurs cu bine aveti acum spiritul linistit pentru ca stiti ca pentru viciii ascunse daca vreodata este cazul, responsabil este vinzatorul iar pentru vicii aparente, responsabil este inspectorul.

Daca s-au descoperit anumite defecte puteti face o estimare sau cere estimari unor contractori pentru a sti cit va costa sa reparati acele mici defecte (sa schimbati o usa, un geam, sa reparati anumite fisuri etc).

Aveti acum o lista completa de care sa va ocupati.
Pretul acesta puteti sa il negociati cu vinzatorul pentru a-l scadea din valoarea casei in loc sa il platiti dupa ce va mutati.

In mod normal inspectia se termina in acest punct si probabil ca veti primi prin e-mail raportul inspectorului in timpul stabilit. De asemena veti putea comunica cu el prin telefon pentru a-i cere detalii daca doriti sa clarificati anumite puncte.

Relatia cu un inspector imobiliar se termina pentru multi in acest punct dar in realitate NU AR TREBUI sa se opreasca aici.

De ce? Veti vedea in articolul numit : «Tipuri de inspectii»

Va urma : Tipuri de inspectii.
Avatar utilizator
Batiment A+
Am aflat de voi...
Am aflat de voi...
 
Mesaje: 17
Membru din: 27 Iul 2010, 19:16
Localitate: Montreal,Qc,CA
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 2 ori

Mesajde Batiment A+ » 21 Noi 2010, 07:45

Tipuri de inspectii

Exista foarte multe modalitati de a face o inspectie…si exista diferite clasificari ale unei inspectii… …
Nu o sa insista asupra multitudinilor de variatii pe aceasta tema. Ma voi multumi sa evidentiez doar citeva tipuri de inspectii dintre cele mai cunoscute…

Inspectarea unei constructii in faze determinate

In cazul in care va construiti casa singur sau cu un constructor si doriti sa va asigurati ca totul este Ok se recomanda un anumit numar de inspectii in faze predeterminate ale constructiei.

In acest caz este bine sa va angajati inspectorul inainte de inceperea constructiei pentru ca una din primele inspectii (Excavations et fondations) analizeaza tocmai implantarea constructiei si amplasamentul acesteia.
A doua faza implica verificarea structurii de lemn si a etanseitatii anvelopei exterioare.
O a alta inspectie se recomanda a fi facuta dupa ce toti peretii interiori sunt ridicati si instalatiile sunt instalate dar inainte de a instala peretii de gips in interior .
O a treia inspectie ar trebui facuta inainte de receptia lucrarii pentru a verifica detaliile finisarea interioara si accesoriile.
Aceste 4 faze nu sunt exhaustive dar reprezinta un «minim » necesar in inspectarea unei constructii noi.


Inspectia «prevente»

Este realizata de un vinzator care doreste sa stie la ce sa se astepte si ce anume sa amelioreze pentru a pune la punct casa pe care doreste sa o vinda.
In afara de aceasta un inspector va poate evidentia eventualele avantaje ale proprietatii posibilitatile de extindere sau avantajele pozitionale. (de exemplu puteti gasi in raport o harta a cartierului care va marca principalele puncte de interes, statii de autobuz, tren, scoli, spitale etc)

Este rar cind o casa se vinde astazi FARA inspectie «pre-achat». Cumparatorul va avea un inspector care va intocmi un rapport iar pe baza acelui rapport cumparatorul va incerca sa negocieze pretul casei…Acesta este principalul motiv pentru care inspectia «pre-achat» este atat de populara…Toata lumea stie ca angajarea unui inspector va costa citeva sute de $ dar reparatiile la o casa pot costa citeva mii de $.

Iata de ce este important sa stim la ce sa ne asteptam atunci cind punem o casa in vinzare si iata de ce e important sa se faca o inspectie «pre-vente» de catre vinzator de data aceasta… El va avea la indemana citeva atuuri pe care cumparatorul le va pierde in derularea acestei tranzactii.
In afara de aceasta nu trebuie uitat ca suntem responsabili conform legii de bunul pe care l-am vindut.Inspectia preventiva

Acest gen de inspectie este destul de putin utilizat de catre propietarii de case dar poate fi foarte important pentru a mentine casa pe care v-ati cumparat-o intr-o stare foarte buna de functionare.
Aceasta inspectie poate fi foarte ieftina daca veti chema acelasi inspector imobiliar care a inspectat casa la cumpararea ei. El stie déjà ce probleme a evidentiat si va face doar o verificare a principalilor parametrii de uzura. Acest gen de inspectie va poate pune in garda contra eventualelor reparatii care se pot ivi pe neasteptate si care va vor face sa pierdeti bani daca le realizati in urgenta sau in conditii meteorologice dificile (iarna, temperaturi scazute, ploaie..etc).
Avatar utilizator
Batiment A+
Am aflat de voi...
Am aflat de voi...
 
Mesaje: 17
Membru din: 27 Iul 2010, 19:16
Localitate: Montreal,Qc,CA
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 2 ori


Înapoi la Canada - Discutii despre locuinte - Apartamente, case, ipoteci, chirii

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

  • Publicitate