• Publicitate

CFR 2016 - râsu-plânsu - plecări&sosiri gară->webcam->online

Tot ce a fost, este si va fi Romania. Aceasta rubrica este deschisa comparatiilor intre Romania si alte tari si a diferentelor de trai si de mentalitati dintre ele. Este atat rubrica unde cei cu nostalgia locului natal pot schimba o vorba buna sau un gand frumos legate de locurile dragi din copilarie si tinerete, cat si locul analizelor diferentelor si oportunitatilor Romania-strainatate.
Răspunde

CFR 2016 - râsu-plânsu - plecări&sosiri gară->webcam->online

Mesajde Tavi » 07 Ian 2016, 08:30

Fiindcă e deja 2016 și RO în UE, în sfârșit încearcă și CFR (Căile Ferate Române) să intre în rând cu lumea normală și civilizată, afișând și actualizând plecările și sosirile trenurilor pe site-ul propriu, dar...într-un mod cel puțin original.

Astfel...țineți-vă bine: CFR are tabele electronice (de fapt niște televizoare cu ecran plat afișate în gările din orașele mari), pe care sunt afișate (și probabil actualizate periodic) plecările, sosirile, dar mai ales întârzierile trenurilor. Problema evidentă cu acest sistem e că pentru a vedea statusul trebuia ca cei interesați să se deplaseze până la gară, adică să fie ”in viewing distance” cu TV-urile respective. Ceea ce înseamnă că trebuia ca omul să meargă tocmai până la gară pentru a constata că trenul său pleacă mai târziu, sau că cel pe care îl așteaptă ajunge cu întârziere (sau mai devreme, se întâmplă - și e tot neplăcut).

Deci, o minte luminată s-a gândit că ar fi bine ca informația să fie afișată în timp real pe site-ul CFR. Excelent! Târziu, dar mai bine decât niciodată!

Și aici aberația: în loc ca TV-urile din gară să afișeze informația actualizată extrăgând-o dintr-o bază de date (cum se întâmplă oriunde altundeva în lumea asta), CFR a instalat webcam-uri în gările respective și face streaming pe pagina web:

http://cfr.ro/index.php/component/conte ... camere-web

Pentru moment există acest sistem în București, Brașov, Craiova și Timișoara. De exemplu, pentru Timișoara:

http://cfr.ro/webcamtm.php

Atașez un screenshot pentru posteritate.

Dezavantaje:

- mai multe ”moving parts” (dacă se defectează oricare dintre următoarele: calculatorul local care e conectat la TV, TV-ul, webcam-ul, calculatorul la care e conectat webcam-ul -> adio streaming);
- informația, nefiind digitalizată, nu poate fi interfațată în mai multe limbi de circulație internațională;
- informația, nefiind digitalizată, nu poate fi folosită pentru a crea niste app-uri pentru smartphone-uri, practic cea mai la îndemână cale de a vedea ”on the road” când pleacă/vine trenul. Pagina respectivă este cvasi-inutilizabilă de pe mobile devices.

Dar de ce să ne mirăm. Am auzit că nu demult s-a oprit sistemul național de carduri de sănătate pentru o jumătate de zi fiindcă ”s-a luat curentul” la CNAS. Și președintele casei naționale de asigurări de sănătate a ridicat din umeri spunând că ”se mai întâmplă”.
Fişiere ataşate
Webcam CFR Timisoara.PNG
Webcam CFR Timisoara, pe site-ul www.cfr.ro, ianuarie 2016
The real purpose of life is to enjoy your limited time.
Avatar utilizator
Tavi
Mereu prezent...
Mereu prezent...
 
Mesaje: 2099
Membru din: 22 Feb 2003, 07:07
A multumit: 361 ori
I s-a multumit: 304 ori

Publicitate

Înapoi la Despre Romania, numai de bine

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

  • Publicitate