• Publicitate

Moncton- centrul economic al provinciei

Comunitatea din provincia New Brunswick: Moncton, Saint-John, Fredericton, Saint-Stephen, Saint-Georges, Rural NB. Rubrica locala, Bursa locurilor de munca, Rubrica imobiliara, Mica publicitate

Moderator: Simi_

Răspunde

Moncton- centrul economic al provinciei

Mesajde Simi_ » 13 Dec 2013, 21:55

Moncton este unul dintre cele mai importante orase din provincia New Brunswick si este un oras oficial bilingv dar cu o populatie majoritar anglofona.
Moncton are o locatie central afalandu-se la distanta redusa fata de Fredericton, capitala provinciei, si Saint-John cel mai mare oras din provincie. Cel mai mare oras din apropiere e Halifax (NS) la 2h si 25 de minute.
Zona aceasta e o zona foarte linistita si foarte impadurita, aproximativ 80% din suprafata provinciei e impadurita, sunt multe lacuri, rauri, parcuri nationale si foarte multe plaje la distante foarte mici de Moncton.
Greater Moncton Area are in jur de 130 mii de locuitori din care 65% sunt anglofoni iar restul francofoni.
In Moncton se gaseste cea mai mare universitate francofona outside Québec, Université de Moncton dar si extensii ale University of New Brunswick care deservesc comunitatea anglofona plus alte universitati like Crandall University, Mount Alison care e la mica distanta de Moncton.
Rata somajului in zona Moncton este sub media nationala, situandu-se undeva la 6%.
"In 2004 Canadian Business Magazine named it the "The best city for business in Canada", and in 2007 FDi magazine named it the fifth most business friendly small-sized city in North America."

Mai multe corporatii au head offices in Moncton including Atlantic Lottery Corporation, Assumption Life Insurance, Medavie Blue Cross Insurance, Armour Transportation Systems, Imvescor, Major Drilling Group International, PropertyGuys.com, and Co-op Atlantic.

In Moncton sunt 37 call centres care angajeaza peste 5000 de persoane. Some of the larger centres include Asurion, BBM Canada, Exxon Mobil, Royal Bank of Canada, ING Direct, UPS, Fairmont Hotels and Resorts, Rogers Communications, and Sitel. A growing high tech sector includes companies such as Gtech, Nanoptix, International Game Technology, OAO Technology Solutions, TrustMe, and BelTek Systems Design.
Simi_
Am aflat de voi...
Am aflat de voi...
 
Mesaje: 9
Membru din: 18 Aug 2013, 19:21
Localitate: New Brunswick
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 11 ori

Publicitate

Job-uri in Moncton

Mesajde Simi_ » 18 Dec 2013, 08:53

Diversitatea job-urilor in Moncton este foarte mare si acopera majoritatea specializarilor si experientelor.
Pentru cei care abia ajung in Moncton o sa fie usor sa-si gaseasca entry level positions, daca asta vor pentru inceput. Cu siguranta cei care stapanesc ambele limbi oficiale vor avea sanse egale la a obtine pozitii mai specializate si oarecum apropiate de studiile si experienta lor.
Din experienta va spun ca nu am avut nicio problema in a-mi gasi job in domeniul meu, sunt vorbitor de franceza si engleza la nivel avansat, in general e una din conditiile esentiale pentru majoritatea job-urilor profesionale, dar exista si pozitii unde limba engleza este suficienta.
Stiu ca in QC guvernul provincial ii plateste pe cei care iau cursuri de francizare, aici se ofera cursuri de engleza si franceza gratuit insa guvernul nu o sa va plateasca pentru asta. cursurile sunt oferite de o organizatie locala care se numeste MAGMA si care ofera consultanta gratuita noilor veniti.
In Moncton se fac angajari tot timpul pentru call-centers, asta in conditiile in care sunteti bilingvi sau in unele cazuri engleza voastra este buna. Pretentiile nu sunt foarte ridicate la angajare comparativ cu alte provincii unde competitia este mult mai mare. Imigrantii si localnicii au sanse egale la angajare atata timp cat sunt capabili sa demonstreze ca sunt potriviti pentru pozitia pentru care aplica.
Pentru alte detalii/informatii/intrebari va stau la dispozitie.
Cheers!
Simi_
Am aflat de voi...
Am aflat de voi...
 
Mesaje: 9
Membru din: 18 Aug 2013, 19:21
Localitate: New Brunswick
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 11 ori

Re: Moncton- centrul economic al provinciei

Mesajde adisor » 23 Oct 2014, 14:39

Romani sunt multi, sunt bine organizati, ai idee despre asta?
Ne putem perfectiona,
dar niciodata nu vom fi perfecti!...

Tuturor, numai bine!
Avatar utilizator
adisor
Mereu prezent...
Mereu prezent...
 
Mesaje: 1908
Membru din: 07 Sep 2005, 05:57
Localitate: Montreal, QC, Canada
A multumit: 145 ori
I s-a multumit: 103 ori

Re: Moncton- centrul economic al provinciei

Mesajde Simi_ » 31 Oct 2014, 20:24

In Moncton nu sunt multi imigranti comparativ cu alte orase canadiene. Numarul romanilor este destul de redus. Personal cunosc vreo 20 de familii, majoritatea se cunosc si petrec timp impreuna (activitati, evenimente, sarbatori etc.) dar sunt si romani care prefera compania altor nationalitati.
Simi_
Am aflat de voi...
Am aflat de voi...
 
Mesaje: 9
Membru din: 18 Aug 2013, 19:21
Localitate: New Brunswick
A multumit: 0 data
I s-a multumit: 11 ori


Înapoi la Canada - New Brunswick - Rubrica locala

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori

  • Publicitate